Ексклюзиви
неділя, 05 травня 2019 04:20

Хімія без підручників: як зробити шкільну програму цікавішою

Українець Антон Донцов заснував у Запоріжжі пізнавальну програму для дітей "Цікава хімія та фізика". Малеча знайомиться зі справжніми реактивами та дізнаються, що з них виходить.

У арсеналі чоловіка декілька програм шоу. Є і "Льодяне шоу", де роблять лід, але не такий, який можна знайти у себе в морозилці, а сухий. Найгарячіше шоу – "Хімія вогню", пише shotam.info.

Чоловік перейняв ідею хімічних шоу для дітей з Америки. Аби навчитись проводити експерименти, Антон звертався за порадами до хіміків.

Експерименти проводять переважко для дітей 5-8 років, як мультфільм чи казка. Діти разом з ведучим можуть "похімічити" і зробити для себе подарунки: популярні лизуни, або черв'яки, виготовлення штучного снігу або кристалів.

Великою популярністю користується виготовлення морозива.

"Ми готуємо його з вершків, згущеного молока і заморожуємо за допомогою азоту", - розповідає Антон.

  Для дітей роблять майстер-класи з проведення хімічних та фізичних експериментів. Фото: із власного архіву Антона Донцова
Для дітей роблять майстер-класи з проведення хімічних та фізичних експериментів. Фото: із власного архіву Антона Донцова

За його словами, таке шоу коштує 2-4 тис грн. Триває годину-півтори. Вартість залежить від міста. Для киян воно буде дорожче на 30%.

"Ми запустили франшизу і будемо продавати її в різні міста, аби люди могли працювати під нашим брендом. Франшиза продаватиметься у місто, де населення не менше 20000 осіб. Франшиза коштує від 60 до 120 тисяч гривень", - додає Антон Донцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисні поради від Супрун: як відволікти дітей від гаджетів

З дитиною потрібно займатися з малого віку, коли вона лише починає розвиватися і швидко поглинає інформацію. Найдієвішими є різні інтелектуальні вправи та логічні задачки. Не потрібно з трьох років нав'язувати шкільну програму. Треба лише розвивати здібності до науки, показати, що вчитися не нудно, - говорить психолог та викладач ментальної арифметики Наталя Кожушна.

Зараз ви читаєте новину «Хімія без підручників: як зробити шкільну програму цікавішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути