четвер, 29 квітня 2021 16:05

Губернатор Харківщини Тимчук обманом звільнила голову обласної фракції "Слуга народу" з посади свого першого заступника

Губернатор Харківщини Тимчук обманом звільнила голову обласної фракції "Слуга народу" з посади свого першого заступника
Губернатор Харківської ОДА Айна Тимчук звільнила свого першого заступника

Вчора, губернатор Харківської області Айна Тимчук звільнила свого першого заступника, голову обласної фракції "Слуга народу" Тетяну Єгорову-Луценко, чим, ймовірно, внесла розкол в команду президента. За словами екс-чиновниці для цього глава ОДА використовувала її заяву датовану ще 1 грудня 2020 року.

Про це вона розповіла в коментарі Українським Новинам.

"Коли призначається новий губернатор, вся попередня команда пише заяви. Моє таке було датовано 1 грудня", - пояснила Єгорова-Луценко.

Також вона звернула увагу, що Тимчук на засіданні обласної фракції "Слуг народу" публічно запевнила, що готова до спільної роботи, і що Єгорова - Луценко як людина команди президента "залишається першим заступником ХОДА". Позиція і обіцянки Тимчук були зафіксовані в протоколі засідання фракція.

"Я не вважаю за потрібне зараз виносити сварок з хати і деталізувати причини, за якими обіцяної плідної співпраці не вийшло. Скажу тільки, що погляди партії "Слуга народу", мої як голови обласної фракції СН і губернатора багато в чому не збігалися, особливо, коли мова йшла про проблему забезпечення ковідних лікарень, про долю промислових об'єктів міста, інші соціально-важливі для харків'ян проблеми", - сказала Єгорова-Луценко.

"Як я зараз вже знаю, моя заява від 01.12.20 в ОП губернатор погоджувала таємно. У той момент я перебувала на лікарняному, тому що захворіла на коронавірус. Незважаючи на це, я продовжувала брати активну участь у всіх засіданнях фракції по відео-зв'язку, працювала віддалено", - уточнила вона.

Єгорова-Луценко запевнила, що керівництво обласної партії "Слуги народу" має намір детально розібратися в ситуації, що склалася.

"Питання не в посаді і не в мені, зокрема. Те, що сьогодні робить губернатор області жодним чином не відповідає очікуванням наших виборців і не співвідноситься з завданнями, які ставить президент.

Я була тією людиною, яка попереджала фракцію про спроби протягнути на голосуванні відверто комерційні та сумнівні з точки зору антикорупційного законодавства питання. І я буду далі, тією людиною, яка продовжить відстоювати інтереси виборців, а не чиновників", - резюмувала вона.

Раніше керівник Харківської партійного осередку СН, народний депутат Павло Сушко заявив про факти тиску з боку Тимчук на депутатів міськради і порадив губернатору займатися "своїми прямими обов'язками".

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Харківщини Тимчук обманом звільнила голову обласної фракції "Слуга народу" з посади свого першого заступника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути