Ексклюзиви
пʼятниця, 16 листопада 2018 04:15

Фестиваль сучасного мистецтва проведуть у підвалі ювелірного заводу
8

Фестиваль сучасного мистецтва Air ГогольFest
Фото: Максим Кушка
Фестиваль сучасного мистецтва Air ГогольFest
Фестиваль сучасного мистецтва Air ГогольFest
Фестиваль сучасного мистецтва Air ГогольFest
Фестиваль сучасного мистецтва Air ГогольFest

У Вінниці 17- 18 листопада пройде фестиваль сучасного мистецтва Air ГогольFest.Фестиваль триватиме два дні та одну ніч і матиме декілька напрямків: театральний, музичний, візуальний, освітній, а також матиме дитячу і нічну програми.

Територія заводу "Кристал", вхід справа від центрального входу у ДОННУ, паршива погода, вечір. Нас зустрічає зграя голодних дворняг і напівтемний двір. Невивезене сміття, дивна інсталяція з червоних дощечок, яку ледь видно у темряві… Саме тут має відбутись Air ГогольFest вже у ці вихідні. А поки тут кипить творчість.

Раз у раз повз проходять люди, які щось обговорюють. За ними, у світ цікавого! Майже одразу, з темряви й холоду, потрапляємо у порожній коридор, освітлений червоним м'яким світлом "ліхтариків". На стінах картини, деінде ще не висохла свіжа фарба, зі стелі спадає сухе гілля, у кімнатках чимало робочого реманенту і ні душі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницька степ- команда станцювала на концерті "ДахаБраха"

Знайомі художники піднімаються на другий поверх, тож слідуємо за ними. Кахельні стіни коридорів та загальна планування приміщень одразу змушують здогадатись – колись це була заводська їдальня. А тепер тут ART Kitchen. На дверях і стінах прикріплено папірці з іменами митців та авторів проектів, які будуть тут творити. Художники розводять свіжу фарбу, тут є вже готові інсталяції і фрагменти фотовиставок.

У порожніх приміщеннях з написами, що лишились від їдальні ("Цех закусок", "Варочний цех"), суміш старого мотлоху, непрацюючого обладнання і речей, які з'явились тут нещодавно: підвішений манекен без голови, свіжо-покрашені напів-сфери, театральні костюми, дивні конструкції з дощок. Що ж, тут креативно і цікаво, не зважаючи на те, що деінде вода капає з даху, а навколо написи "Опасно для жизни!"

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль сучасного мистецтва проведуть у підвалі ювелірного заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути