Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 16:36

"Це нонсенс" - в Україні народився гігантський малюк

Автор: kp.ua
  Матір 7 доньок народила 7-кілограмового хлопчика
Матір 7 доньок народила 7-кілограмового хлопчика

У Запоріжжі 40-річна Наталія Дядько народила хлопчика-богатиря. Це восьма дитина у подружжя, яка стала для них подарунком долі та несподіванкою. До останнього не знали, хто народиться. Сім'я виховує 7 доньок.

Немовля з'явилося на світ з вагою понад 7 кг і ростом 68 см, пише kp.

"У нашому центрі таких гігантів ще не було. Можливо це хлопчик найбільший в країні, але я якось не відстежував, - говорить головний лікар Запорізького обласного перинатального центру Олександр Кирилюк. - Пологи пройшли нормально, тільки через розміри дитини довелося робити кесарів. Мама і немовля-рекордсмен вже освоюються вдома, почуваються добре. До речі, і молодшу дочку Наталя народжувала у нас. Дівчинка була теж зі значною вагою - майже 6,5 кілограмів".

Автор: kp.ua
  Матір 7 доньок народила 7-кілограмового хлопчика
Матір 7 доньок народила 7-кілограмового хлопчика

Дитину назвали Миколою. Його батькам до богатирських параметрів дітей не звикати. Чи не кожна наступна важила більше за попередню.

"Менше п'яти кілограмів не було нікого. Це нонсенс. Я народився близько трьох з половиною кілограмів. А у нас по зростаючій. Коленьку за його розміри в пологовому будинку прозвали - чемпіон. Він найтихіший з усіх - поїв і спить. Зате нашій третій дочці Єві акушери прізвисько дали - генеральша. Настільки вона була голосиста і постійно щось вимагала. Заспокоїти було дуже важко", - уточнив Олексій.

Для родини Дядьків хлопчик став довгоочікуваним подарунком.

- Ми до останнього не знали, хто народиться. Ось спеціально вони не могли розпізнати. Після семи дочок різниці вже ніякої, - посміхається новоспечений батько хлопчика Олексій Дядько. - Звик, що одні дочки. А вийшов справжній запорізький козак".

Братові зраділи численні сестри. Старшій з дівчат вже 13 років, а ось молодшій трохи більше року. Кажуть, малюк підросте і буде їм захисником. А поки доглядають свого маленького гіганта по черзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка несподівано для себе народила дитину

Подружжя нажило дітей за 14 років шлюбу. 35-річний Олексій за професією ветлікар. Держава як багатодітній родині платить 2400 гривень на місяць. Так що доводиться важко працювати, щоб усіх забезпечувати. Що стосується планів на дев'яту дитину, то вирішили поки почекати. Кажуть, треба спочатку на ноги підняти тих, хто вже є.

До народження Миколи Дядька, найбільшим немовлям в Україні був визнаний малюк з Мелітополя, вагою шість з половиною кілограмів. Він з'явився на світ в грудні 2012 року.

22 листопада 38-річна Олександра Рясиченко з Дніпра народила 12-ту дитину — сина Мирона. Жінка має гіпертонію і вроджену ваду серця. Від кесаревого розтину відмовилася. Хлопчик з'явився на світ на 38-му тижні вагітності. Має зріст 50 см, важить 3,1 кг.

Зараз ви читаєте новину «"Це нонсенс" - в Україні народився гігантський малюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути