Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2019 15:07

"Дим і вогонь стояли стіною", - очевидці про пожежу на звалищі (відео)

"Дим і вогонь стояли стіною", - очевидці про пожежу на звалищі (відео)
8 серпня на Полтавському полігоні твердих побутових відходів сталася пожежа. Фото: pl.dsns.gov.ua

Пожежу на міському полігоні для твердих побутових відходів у селі Макухівка Полтавського району очевидці називають найбільшою.

Про це Gazeta.ua розповіли мешканці села.

8 вересня в другій половині дня про пожежу на Полтавському міському звалищі повідомили на службу 101. Скільки до того часу тліло - невідомо.

Місцева мешканка, чий будинок найближчий до звалища, стверджує, що сміття - як вулкан. Постійно тліє і виділяє димок. Але того дня близько 17-ї спалахнуло не на жарт.

"Дим побачили чорний, а потім і вогонь — стіна. Пожежні машини ставали, не доїжджаючи. Така сила вогню була, що не можна було під'їхати близько. Щоб набирати воду в річці, треба проїхати повз пожежу. Вогонь не дозволяв, тому набирали воду в колонках у селі", — розповіла Ніна Шевченко.

Відео пожежі зняв місцевий мешканець Роман Мохов. На ньому видно високе полум'я та клубки чорного диму. Чути тріск, хоча відстань до пожежі чимала. За свідченнями кількох жителів Макухівки, під час високого полум'я згарищем у селі не пахло. Вітер відносив стовп чорного диму на Полтаву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники ліквідували пожежу на звалищі під Києвом

Вночі спека спала, вітер змінився й хмара осіла навколо звалища. Гасіння пожежі вночі припинили - це небезпечно в умовах обмеженої видимості.

"На звалище перші автомобілі виїхали о 17-й. Спочатку — два. Потім підтягнули техніку з інших підрозділів. На той час гасили багато пожеж на відкритих територіях. Автомобілі звідти поверталися і їхали одразу на звалище. Всього задіяли 9 одиниць техніки та 33 рятувальників. По сутінках дим із чорного став білий, полум'я загасили, пожежу локалізували. На якій глибині продовжувалося горіння, важко сказати - можливо, і більше метра. Відновили гасіння зранку. Зараз проливають сміття на велику глибину, щоб зупинити тління", - прокоментувала подію прес-офіцер ГУ ДСНС України в Полтавській області Світлана Рибалко.

Горіло на площі 1 га, у перший день вдалося загасити 0,3 га. Ліквідація пожежі триває.


8 вересня під Полтавою загорілося Макухівське сміттєзвалище. Про це повідомили у групі "У Полтаві (В Полтаве)" у соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «"Дим і вогонь стояли стіною", - очевидці про пожежу на звалищі (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути