Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 16:16

"Це була акція проти Порошенка": активістку взяли під домашній арешт

  Учасниці руху FEMEN Алісі Виноградовій сьогодні у Вінницькому міському суді обрали міру запобіжного заходу. Фото: vezha.vn.ua
Учасниці руху FEMEN Алісі Виноградовій сьогодні у Вінницькому міському суді обрали міру запобіжного заходу. Фото: vezha.vn.ua

У Вінницькому суді обрали міру запобіжного заходу активістці руху Femen. Сторона обвинувачення просила суд ухвалити рішення щодо утримання дівчини під домашнім арештом терміном на 60 днів із зобов'язанням носити електронний браслет цілодобово.

Засідання розпочалося о 11:30. Виноградова прийшла до зали суду в сукні з написом "Пали, палай, гріши". Перед початком слухання адвокат Ярослав Яценко зауважив, що вона готова заплатити за пошкодження майна, але не відомо, кому належить трамвайчик і кому потрібно відшкодувати його вартість. Також він вимагав обрати запобіжний захід для своєї клієнтки у вигляді особистого зобов'язання.

Суд вирішив, що дівчина має перебувати під домашнім арештом у нічний час.

Під час судового засідання Аліса розповіла, що її акція була спрямована проти президента України Петра Порошенка та його бізнесу, а не проти громадськості. Вона наголосила, що не планує переховуватися і готова співпрацювати зі слідством.

 

"Це була акція проти Президента Порошенка, проти бізнесмена Порошенка, який до виборів обіцяв продати свій бізнес, однак цього не сталося, - каже Аліса. - Всі акції Femen робить публічно, ми цього не приховуємо. Власне, мене знайшли, тому що ми не приховували ні фотографій, ні відео, ні наші вчинки. Я - громадський активіст, у мене немає потреби переховуватися".

Під стінами Вінницького міського суду противники вчинку Виноградової влаштували акцію. Кілька десятків людей, переважно похилого віку, розгорнули плакати із закликами покарати активістку Femen.

 

Суд вирішив задовольнити клопотання прокуратури лише частково. Суддя Андрій Михайленко вирішив посадити активістку під домашній арешт у нічний час доби. Кожного дня Аліса Виноградова зобов'язана повертатися додому в одне із сіл Київської області, де вона мешкає з батьками, о 21:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У цивільному, як бандити": активістку Femen викрала поліція

14 листопада у Вінниці біля магазину Roshen активістка Femen Аліса Виноградова підпалила декоративний трамвайний вагон. Приводом для акції послужили чергові викриття фінансових афер Петра Порошенка, пов'язаних з публікацією "райських документів".

Зараз ви читаєте новину «"Це була акція проти Порошенка": активістку взяли під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути