пʼятниця, 30 червня 2017 15:34

Боксеру Олександру Хижняку дадуть 500 тис. грн на житло
4

 Олександру Хижняку пообіцяли житло за перемогу у чемпіонаті Європи
Фото: Ірина Лазаренко
 Олександру Хижняку пообіцяли житло за перемогу у чемпіонаті Європи
 Олександру Хижняку пообіцяли житло за перемогу у чемпіонаті Європи
 Олександру Хижняку пообіцяли житло за перемогу у чемпіонаті Європи

Губернатор Полтавської області Валерій Головко пообіцяв кожному спортсмену "високого ґатунку" виділити із обласного бюджету наступного року 500 тис. грн, аби вони змогли купити житло чи поліпшити умови життя.

Про це він заявив під час зустрічі із чемпіоном Європи із боксу Олександром Хижняком, передає кореспондент Gazeta.ua

На чемпіонських змаганнях у Харкові 21-річний полтавець здобув "золото" за підсумком трьох раундів з результатом 5:0. У фіналі чемпіонату Європи із боксу переміг Камрана Шахсуварли з Азербайджану. До цього в 1/4 поєдинку Олександр змагався із росіянином Петром Хамуковим. Противник був досвідчений та із важчої категорії. Зал підтримував полтавця і закликав до перемоги. У кінці бою рефері врятував росіянина від падіння. Перемога у поєдинку дала змогу хлопцю отримати ліцензію для змагань на чемпіонаті світу.

Команда Олександра "Олімпійські отамани" вперше брала участь у таких змаганнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український боксер Руденко тренувався у Москві під "Океан Ельзи"

"Ми звикли уважати, що шведи чи британці сильніші у футболі, а боксери Франції сильніші, ніж ми. Зараз змиваються ці межі, бо всі країни сильні, бокс розвивається, його рівень росте. Тому конкуренція висока", - каже Олександр Хижняк. Хлопець приїхав до Полтави відпочити перед наступними боями та зустрітися з рідними. Проживає з батьками, свого житла не має. Навчається у педагогічному університеті на факультеті фізичного виховання.

"Починав із гімнастики. Тато був для мене зразком, захоплювався боксом. Тренувався спочатку вдома. Це була дитяча гра, а потім стало професією із відповідальністю і віддачею", - сказав Олександр.

Тренерує боксера батько Олександр, заслужений тренер України. Він теж займався боксом, є майстром спорту СРСР з боксу.

"Навіть зараз, у період відпочинку після бою, я роблю зарядку, тримаю себе у формі", - продовжив боксер. Олександр Хижняк планує підкорити чемпіонат світу, який буде у німецькому Гамбурзі.

"Ставимо найвищу планку - золота медаль. Він буде у серпні цього року. Ця нагорода для кожного спортсмена є найвищим показником у спорті".

Скоро поїде на навчально-тренувальні збори національної збірної України для підготовки до чемпіонату світу. Їх проведуть у липні у Карпатах.

Українські боксери вибороли перше загальнокомандне місце на чемпіонаті Європи з боксу. Здобули шість медалей: три золоті, срібну й дві бронзові. Це рекорд. Олександра Хижняка - переможця в категорії до 75 кг - визнали найкращим боксером турніру.

Зараз ви читаєте новину «Боксеру Олександру Хижняку дадуть 500 тис. грн на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути