середа, 04 грудня 2019 11:32

Бельгієць і австрієць розповіли про чесний бізнес в Україні

Бельгієць і австрієць розповіли про чесний бізнес в Україні
Том Ван Гоі минулого літа організував для дітей англійський табір у селі Деньги Золотоніського району

Бельгієць Том Ван Гоі та австрієць Томас Бруннер розповіли про труднощі ведення чесного бізнесу на Черкащині.

Том Ван Гоі очолює сільгосппідприємство "Гранекс-Черкащина" в селі Деньги Золотоніського району. Окрім нього в селі працюють ще кілька бельгійських інвесторів – цех із виробництва станків для пластикових вікон, цех із виробництва самих пластикових вікон та готується запуститися підприємство із виробництва кераміки. Деньги мають найбільший сільський бюджет у Черкаській області.

"Коли в Антверпені зробили велетенський порт, мої діди, що були фермерами, втратили землю. Батько з друзями вклали отримані гроші у порт і виробництво. Батько починав шофером, а став керівником міжнародного консорціуму, представленого в семи країнах. У 2001 році ми зайшли в Україну. Коли мали 1680 гектарів, збиралися полишати Україну. Але потім набрали 3 тисячі гектарів. Нам дуже подобається Україна і її можливості в аграрному бізнесі. Тут величезна перспектива. Мені подобаються українці і я вже вклав у виробництво 10 мільйонів євро. Думаю, з часом вкладу ще більше. Тут треба впроваджувати європейські методи господарювання – не забирати паї в одного господарями клаптиками, а виділяти цілим масивом. На жаль, наші конкуренти ще цього не розуміють. Вони не хочуть платити власникам паїв на нашому рівні. Надають перевагу іншим методам – викуповують кілька паїв на поливному полі й забивають там бетонні стовпи. Роблять для того, щоби наша зрошувальна техніка не змогла проїхати. Тому я зустрівся із бізнес-омбудсменом і вступив до Всеукраїнської мережі доброчесності та комплаєнсу UNIC".

А бізнесмен із Австрії Томас Бруннер вирощує в Тимошівці Кам'янського району 5 тис. свиней.

"Для свинарства Україна – ідеальне місце, – каже австрієць. – У європейських країнах неможливо побудувати свиноферму на значній відстані від сусідів. А відстань дуже важлива, якщо ти хочеш уникати зараження тварин і вигодовуєш їх без зайвих ліків. Ми в Україні можемо виростити найздоровіших свиней у світі".

Томас Бруннер виступив організатором музичного фестивалю "Kamianka Music Fest".

"У Кам'янці тривалий час працював композитор Петро Чайковський. Тут народився польський композитор Кароль Шимановський. Тож ми спільно з Кам'янською громадою вирішили провести фестиваль "Kamianka Music Fest". – Я запропонував своїм конкурентам вкласти гроші у проведення цього фестивалю. Мовляв, не хочу перетягувати ковдру на себе, тож вони теж можуть взяти в цьому участь. Організували рекламу, придбали інструменти. Конкуренція стала не такою, як була раніше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Картина невтішна" - аграрії порахували збитки від засухи

Минулого року Том Ван Гоі організував у селі англійський клуб для школярів та возив кількадесят своїх працівників на чотириденну екскурсію в Бельгію та Нідерланди.

Зараз ви читаєте новину «Бельгієць і австрієць розповіли про чесний бізнес в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути