Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 04:25

7-річна акробатка за 3 хвилини встановила унікальний рекорд
4

Фото: facebook

7-річна Софійка Костріцька з міста Подільськ Одещини під час 3-хвилинного танцю виконала аж 111 акробатичних елементів.

При цьому, жоден з них не повторився двічі. Цей виступ талановитої спортсменки визнано рекордом України в номінації: "Найбільша кількість акробатичних елементів в одному танці у виконанні дитини".

Про це у Facebook повідомила керівник Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова.

"Ледве встигали фіксувати складні трюки, хоч і список був підготовлений заздалегідь. При цьому дівчинка виконувала їх так легко, що здавалось, її тіло невагоме як пір'їнка. Деякі з трюків були дуже складними: "бутон" - стійка на грудях без торкання ніг і рук; "копфшейн" - стійка на голові без опори на руки; лягскач – трюк, який виконується у циркових номерах і багато інших", - пише Лана Вєтрова.

Крім десятків силових вправ, дівчинка продемонструвала й ідеальну розтяжку. Експертів здивувало, що під час виконання цих фізично складних трюків дівчинка практично не втомлюється.

Софія займається акробатикою і гімнастикою весь вільний час, вона цим живе. Її мрія – стати циркової артисткою. Юна рекордсменка України навчається на відмінно у другому класі Подільської школи-ліцею. Її улюблений урок - фізкультура. Тільки скаржиться, що на заняттях не дозволяють робити фляки і сальто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні хворі стали моделями - презентували проект "Життя починається знов"

Рекорд України значна подія в житті Софії Костріцької, але це не перше її досягнення високого рівня. З 2016 вона стала переможцем Всеукраїнській премії Міністерства освіти "Диво-дитина". У 2017 році стала володарем Гран Прі фестивалю "Airena Olive" під патронатом ЮНЕСКО в Греції, а також стала переможцем у щорічному рейтингу популярності людей та подій "Народне Визнання" в номінації "Майбутнє Одеси". Софія стала третьою на Кубку Європи, представивши номер "contemporary" в стилі сучасних танців.

Харків'янин Лев Бондаренко встановив рекорд України, ставши наймолодшим знавцем фізичних термінів. Він назвав 140 термінів з квантової та астрофізики.

Лев Бондаренко, якому зараз 8 років і 7 місяців, називав терміни, відповідаючи на питання керівника Національного реєстру рекордів України Лани Вітрової. Рекорд зафіксували після того, як хлопчик назвав 140 термінів з невеликими перервами на відпочинок.

Зараз ви читаєте новину «7-річна акробатка за 3 хвилини встановила унікальний рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути