Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 07:10

14 кілометрів рекорду: школярі зробили неймовірну гірлянду

14 кілометрів рекорду: школярі зробили неймовірну гірлянду
Рік тому у Хоролі Полтавської області зафіксували національний рекорд. Фото: poltava.to

23 січня торік повідомили про Національний рекорд України до Дня соборності. Школярі з Хоролу Полтавської області власноруч виготовили найдовшу паперову гірлянду.

Зафіксована довжина прикраси склала 14 км. Якби не вітер і мороз, які завадили розгорнути гірлянду в повний розмір, учні змогли б продемонструвати ще більший результат - 19 км, пише видання "Полтавщина".

Створення рекордної прикраси ініціював "Молодіжний парламент Хорольщини". Щоб розгорнути гірлянду, молодь з усього району об'єдналась в ланцюг, який символізує єдність України.

У вересні 2012-го повідомили про інший рекорд на Полтавщині: студенти педуніверситету вишили найдовший рушник із домотканого полотна. Ширина рушника склала півметра, довжина - 7,1 м. Майстрині використовували нитки пастельних кольорів, оскільки саме в таких тонах традиційно робили вишиванки на Полтавщині.

Подружжя Мокляків з Нових Санжар встановило рекорд у листопаді 2015 року. Вони на двох прожили 190 років. На час фіксування рекорду Андрій Мокляк мав 97 років, його дружина Ганна - 93 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяна Яловчак підкорила сім найвищих гір світу

У лютому 2016-го діти з Кременчука зробили найбільше панно з пластилінових кульок. Робота має розмір 2,44 на 1,2 м. На картині зображено традиційний український сюжет: козак біля хати грає на бандурі. Над роботою працювали понад 20 школярів. Витратили близько 32 кг пластиліну. Панно занесено до Національного реєстру рекордів України.

14 січня у Рівному 4-річний Михайло Парфенюк за 12 хв. 53 с безпомилково назвав 253 марки автомобілів. Рекорд України внесли до Національного реєстру в номінації "Найбільша кількість емблем автомобілів, відтворених дитиною напам'ять". Хлопчик навчився читати у 2 роки. Марки машин почав учити із 3.

Зараз ви читаєте новину «14 кілометрів рекорду: школярі зробили неймовірну гірлянду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути