Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2019 14:56

Палац культури "Росава" продадуть на аукціоні

Палац культури "Росава" продадуть на аукціоні
Аукціон відбудеться 25 березня в електронній формі закупівель "Прозорро". Фото: Internet-bilet.ua

У місті продадуть на аукціоні частину активів відкритого акціонерного товариства "Росава". Оцінили їх у 36,6 млн грн. У вартість входить палац культури "Росава", нежитлові приміщення у селі Шкарівка і Білій Церкві на вул. Леваневського. Також 169 одиниць техніки.

Заявки на участь в аукціоні приймаються до 1 березня. Електронні торги пройдуть 25 числа в системі закупівель "Прозорро".

"Це вже четверта спроба продати палац культури і змінити його профіль. Місто зобов'язане взяти участь в аукціоні й купити його, - говорить колишній міський голова Василь Савчук. Очолював місто у 2006-2015 роках. - Потрібне рішення сесії. Але відлік часу вже пішов. Продадуть, ніхто й не дізнається. Ціна адекватна. І такі кошти в бюджеті є".

"Ціна дуже низька. Це схоже на завуальоване рейдерство, - каже білоцерківський рієлтор Марина, 34 роки. Прізвище просить не називати. - Зазвичай, коли продають такі великі об'єкти, покупець уже є. Купують за заниженими цінами через фіктивні фірми. Також не зрозуміло, чому така "груба" оцінка. Адже вартість офісних і виробничих приміщень відрізняється".

За словами Василя Савчука, палац культури "Росава" і так утримується коштом міста. Частково фінансує себе за рахунок власної господарської діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землю у Василівці здали в оренду на аукціоні

Як повідомила компанія "Купизалог", що допомагає покупцям у подібних торгах, початкову ціну активів знизили до 29,3 млн грн. Стартова вартість 1 кв. м - $45. Торги пройдуть за принципом голландського аукціону, коли початкова ціна може опуститися ще вдвічі, якщо ніхто не буде готовий викласти потрібну суму.

Палац культури збудований 1970 року на вул. Леваневського, 53. Зводили п'ять років. Там часто проходять концерти різних артистів. Глядацький зал розрахований на 991 місце.

Зараз ви читаєте новину «Палац культури "Росава" продадуть на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають