пʼятниця, 16 серпня 2019 14:04

Вівсяні котлети краще панірувати в манці

Вівсяні котлети краще панірувати в манці
Вівсяні котлети можна подавати з томатним соусом. Фото з доступних джерел

– Я не вегетаріанка, але м'яса намагаюся не їсти, – каже гайсинчанка Світлана Мірошніченко, 56 років. – Щоб не спокушатися, то чоловікові теж не готую м'ясних страв. Але, аби урізноманітнити щоденне меню, часто роблю вівсяні котлети.

Вівсяні пластівці жінка заливає окропом, щоб маса не була надто рідкою.
– Коли вівсянка набухне, додаю в суміш яйця, дрібно нашатковану цибулю, терту картоплину, сіль та перець за смаком. Виробляю котлети й панірую їх у манці. Смажу на середньому вогні до золотавого кольору. У принципі в такому вигляді страва готова до вживання. Але можна ще окремо підсмажити моркву з цибулею протягом 10 хвилин. Потім додати в ту ж сковорідку дрібно нарізані помідори й тушкувати ще хвилин п'ять. Не забудьте в цей соус додати спеції. Котлети з цим соусом не тушкую, бо можуть дуже розм'якнути. Просто додаю його до страви при подаванні на стіл. Виходить смачно, швидко й корисно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоцерківець став найкращим шеф-кухарем країни

Вівсянка містить усі вітаміни групи B, кальцій, фосфор, залізо, магній, калій, натрій і клітковину. Вона дає нашому організму змогу насититися енергією лише за кілька годин.

Зараз ви читаєте новину «Вівсяні котлети краще панірувати в манці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають