вівторок, 20 серпня 2019 15:39

Людмила Захарчук проводила лекцію з основ макіяжу підліткам

Людмила Захарчук проводила лекцію з основ макіяжу підліткам
Людмила Захарчук п'ять років тому почала освоювати професію візажиста. Фото надане Людмилою Захарчук

– Уже тринадцять років працюю на одному підприємстві, – каже старший бухгалтер Гайсинської філії дочірнього підприємства "Тегра Україна ЛТД" Людмила Захарчук, 34 роки. – У часи Радянського Союзу це було б престижно. Був своєрідний план на життя: закінчити навчання, влаштуватись на роботу, показати себе з кращого боку і добре працювати в одній організації. У сучасному ритмі так не прийнято, бо зараз перед нами відкрито більше можливостей. Людину, яка застрягає більше 5 років на одному місці, вважають або неамбіційною, або ж навпаки, кажуть, що їй пощастило – знайшла своє справжнє покликання. У мене ж інший варіант – мені подобається моя робота на підприємстві, але паралельно я прагну розвиватись в індустрії краси. Реалізовуюсь у цьому напрямку і розумію, що мені є куди рости.


5 років тому Людмила почала паралельно освоювати професію візажиста. Їздила на курси в Київ, постійно бере участь у відповідних конкурсах і семінарах. Зараз надає послуги з макіяжу, ламінування брів і вій, корекції брів, робить святкові зачіски.
– Після декрету лише почала пробувати себе у сфері краси, – згадує жінка. – Тоді я ще не розуміла, чи це мені подобається на сто відсотків, але була зацікавленість. Зараз відчуваю: це справді моє. Адже улюблена справа навіть лікує, у процесі роботи покращується самопочуття. Пам'ятаю, чим частіше стала застосовувати свої навички, тим більше почала входити в азарт. Натхнення додає, коли людям подобається результат і є позитивні відгуки. Коли робиш макіяж, людина візуально змінюється. Дуже приємно бачити ці перевтілення. Вони мотивують.
Цього року Людмила провела лекцію для дівчат-підлітків у римо-католицькому костьолі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артем Кирилюк 26 років ремонтує годинники. Всі нюанси професії годинникаря


– Я знала, що в костьолі проводяться тематичні заняття для дітей, – продовжує Людмила. – Але те, що на одне з них запросять мене як фахівця з краси, було для мене несподіванкою. Адже макіяж не схвалюють у християнстві. Та врешті зустріч пройшла дуже цікаво і, сподіваюсь, стала корисною. Адже попри всю доступність інформації про косметику підлітки не завжди фільтрують її. Та й мало мам спілкуються зі своїми доньками на цю тему. Наприклад, є денний макіяж, а є вечірній. І якщо ти хочеш справити хороше враження, то вечірній макіяж уранці буде недоречним і зовсім не допоможе. Більшість приймає рішення інтуїтивно, а візуальна картинка цьому сприяє. Підлітку це потрібно пояснювати. Також важлива інформація про догляд за собою, а це щоденна праця і самодисципліна. А взагалі я приємно вражена теперішніми дітьми. Вони відкритіші, ніж були ми. Зараз діти не соромляться задавати питання, у них немає нав'язаного стереотипу, що дорослий завжди правий і що доводити свою позицію старшим – це некультурно. Вони відкрито діляться своїми думками, і це добре.
Стосовно жінок старшого віку, то їм навпаки потрібно допомагати ставати впевненішими у собі, – вважає Людмила. – Не потрібно боятися плину часу. Взагалі вік після тридцяти і після сорока років є для жінки золотим. Ти й гарна, й розумна, й самодостатня. Чого ще хотіти? Це час для нових звершень і саморозвитку.
Людмила Захарчук заміжня, має 9-річну доньку.

У середньому візажист в Україні заробляє 10 200 грн. Це медіана заробітних плат, за даними зі 121 вакансії, розміщеної на Work.ua із заголовком "Візажист".

Зараз ви читаєте новину «Людмила Захарчук проводила лекцію з основ макіяжу підліткам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають