Ексклюзиви
середа, 20 березня 2019 11:19

Депутат поділився враженням від народження доньки

Депутат поділився враженням від народження доньки
Анатолій Вертелецький із сином Єгором забирають із пологового будинку дружину Ірино з новнонародженю донькою Анастасією. Фото: надане Анатолієм Вертилецьким

7 березня в депутата Щербанівської ОТГ Анатолія Вертелецького народилася донька Анастасія.

Чоловік розповів "Газеті" про враження від того дня, стосунки з дружиною та як бачить виховання дітей.

- Неймовірне відчуття для батька, коли новонароджена донька тримається за палець. Вона не може сказати про свою любов, але ти її відчуваєш. Це найголовніше. Завжди десь мотаюся. Але стараюся знаходити вдень півгодини часу, щоб навідатися додому, спустити із другого поверху дитячий візок. Тато в будь-якому разі має приділяти увагу сім'ї, - сказав Анатолій Вертелецький.

З дружиною Іриною мають старшого сина 5-річного Єгора.

Як відреагував син на появу сестри?

Почав запитувати, чи не будемо любити його менше. Пояснюємо, що в жодному разі. Ми його теж дуже чекали. Я балую сина, і іграшками, і розвагами. Наша мама педантичніша. А тато деякі речі спускає.

На кого схожа донька?

На Єгора. Йому від мене дісталося гостре підборіддя, від дружини - кирпатий носик.
Син може обійняти, сказати, що любить. З донькою поки що відчувається якась приємна невідомість. Хочеться, щоб була схожа на Ірину. Моя дружина спокійна, надійна, виважена, чудова мати.

Розкажіть про день, коли народилася донька.

Під час другої вагітності дружина почувалася не так комфортно, як за першої. Але народила швидко. О десятій вечора відвіз її в лікарню. Були складені сумки, машина стояли під вікнами. Я з тих чоловіків, що не бувають присутні на пологах. Пообіцяв дружині, що буду завжди на зв'язку. Дорогою додому підібрав товариша. Тільки зайшов у квартиру - дзвонить дружина: "Я все". Злякався, може, пішло щось не так. Але почув у слухавку крик доньки. На пологи пішло трохи більше години. Зараз Ірина почувається прекрасно. Донька займається тим, що їсть та спить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У депутата з Полтавського району народилася донька

Як ви познайомилися з дружиною?

Списалися в інтернеті. Були в тому віці, коли до стосунків треба підходити не тільки з емоціями. Зійшлися на інтересах, літературі, цілях в житті. Я закохувався в її розмови. Важливо, приходячи додому, говорити. Читаємо однакові книжки із саморозвитку, їздимо на відповідні тренінги.
Ірина за темпераментом - поєднання меланхоліка з флегматиком, я - холерик із сангвініком. Буває, приходжу заморений. Дружина з півгодини мене не чіпає і сина просить. Знає, що чоловіка краще не займати якийсь час, щоб відпочив.

Як виховуєте дітей?

Треба навчити їх трьом принципам. Перший - це уміння комунікувати з людьми, вливатися у колективи. Другий - фінансова грамотність. Третій - вміння захистися від впливу негативного середовища. В дитсадку, школі чи на роботі.

Анастасія народилася вагою 3800 г, має зріст 53 см.

Зараз ви читаєте новину «Депутат поділився враженням від народження доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають