субота, 18 травня 2019 14:48

У Наталії Мельник забрали сина

— У квартиру увірвалися органи опіки, поліція та "швидка допомога". Закутали сина в ковдру і винесли на вулицю. Сказали, що забирають дитину через погані умови проживання, — говорить 35-річна Наталія Мельник із села Великополовецьке Сквирського району Київщини.

Два місяці тому соціальні служби відібрали у неї сина 3-річного Юрія. Відвезли до дитячого будинку "Надія" у селі Кривошиїнці. Наталія погано за ним доглядала, у квартирі не прибирала, кажуть у сільраді. Мовляв, дитина часто бувала голодна, обмочена, у брудному одязі, мати з ним не гуляла і не зважала на істерики.

Насправді сина забрала поліція через скарги сусідів, стверджує Наталія:

— Ми часто із ними сваримося. Тому періодично живу у батьків. Цієї зими була там два місяці. Коли повернулася, то виявила, що в хаті батареї розмерзлися. Пішла до сільради просити про допомогу. А натомість у мене відібрали сина. Те, що син кричить — це проблеми психо-мовленнєвого розвитку. Він пройшов медичну комісію у Сумах. Назначили лікування.

— У мене щодня підйом о п'ятій ранку, бо хлопчик розривається. А Наталія спить, бо до другої ночі говорила по телефону і сиділа в інтернеті, — говорить сусідка Олена Шевченко. — Хай дитина краще буде в чужих людей, ніж у неї. З малим вона не гуляє. Його одяг смердить. У квартирі теж неможливо втриматися.

Бабуся дитини Валентина Безлюдна звинувачує Наталію в тому, що вона не хоче працювати:

— Не один раз зверталася до поліції. Донька не займається онуком. Навіть їсти йому не готує.

Великополовецький сільський голова Галина Марченко бувала у квартирі Наталії Мельник.

— Наталія стоїть на обліку як мати-одиначка. Обстежуємо умови проживання певних сімей, — говорить Галина Миколаївна, 49 років. — Під час одного з візитів побачили, що дитина голодна, не перестаючи плаче та істерить. У квартирі було холодно і не прибрано. Наталія казала, що все рівно поїде до батьків. Поставила їй умови, аби знайшла роботу і влаштувала сина у дитсадок. За тиждень соціальна служба забрала дитину.

Батько дитини Віталій Скляр живе в Києві. Сина не часто провідує.

— Із Наталею тиждень жили разом. Я знав, що стосунки не триватимуть довго. У нас різні погляди на життя, — говорить 52-річний Віталій Скляр. — Спочатку ми користувалися контрацептивами. Потім Наталія запевнила, що не може мати дітей. Коли сказала, що вагітна — я наполягав на аборті. Відмовила. Сказала, що десять років лікується від безпліддя. Я пообіцяв допомагати. Але жити ми будемо окремо. Спочатку я винаймав для неї житло у Києві. Зараз не маю такої можливості.

Востаннє Наталія відвідувала сина у дитбудинку 2 травня. Юра захворів на вітрянку, каже. Збирається продавати квартиру, оскільки має отримати робоче житло.

— Влаштовуюсь на роботу в "Укрзалізницю". Працюватиму комерційним менеджером, — говорить Наталія. — Юра ще дитина й не розуміє, що відбувається. Йому буде краще з мамою.

11 травня у Сквирській районній державній адміністрації вирішували, чи повертати Наталії Мельник дитину. На засідання вона прийшла з батьками. Були представники служби у справах дітей, дитячого будинку "Надія" та великополовецький сільський голова.

— За той час, поки Юрій був у дитячому будинку, батьки Наталії зробили ремонт у своїй квартирі у Сумах. Хочуть забрати онука до себе. Наталя ж навіть на роботу не влаштувалася, лише обіцяє, — говорить Галина Марченко. — У ній немає нічого материнського. Я наглядаю за дитиною у дитбудинку. Хлопчик перестав боятися купатися в душі й почав нормально їсти. Вже розмовляє. Юру привчили до горщика. Те, що було написано в медичній картці — брехня. Я не знаю, де Наталія взяла ті діагнози.

Батьки Наталії провідували онука, хлопчик їх упізнав та пішов на руки. Побачивши матір, почав плакати.

Наталі дали ще півроку, аби вона працевлаштувалася. У цей час її син житиме в дитячому будинку. Якщо жінка не виправиться — її позбавлять батьківських прав.

Зараз ви читаєте новину «У Наталії Мельник забрали сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають