субота, 25 травня 2019 15:15

У 13-річної Вікторії розірвалася пухлина

Автор: ФОТО з власного архіву сім’ї Жеребченків
  Вікторія півтора місяця перебуває у лікарні. ЇЇ готують до восьмигодинної операції
Вікторія півтора місяця перебуває у лікарні. ЇЇ готують до восьмигодинної операції

— Доця ніколи особливо не хворіла. Лікарі сказали, що у неї вроджена патологія. Ми цього не знали, — розповідає мати 44-річна Алла Жеребченко, працює в Блощинській амбулаторії. — Припускають, що зародилася кавернозна ангіома (судинна патологія. — Газета) ще тоді, коли я була на третьому місяці вагітності. Всі ці роки вона росла і спровокувала інсульт.

Місяць тому 13-річна Вікторія Жеребченко була звичайною школяркою. Жила з родиною у селі Блощинці Білоцерківського району. Ходила до сьомого класу Острійської школи. Любила танці, грала на сопілці, планувала святкувати день народження 24 квітня.

Захворіла раптово. Три місяці тому почало боліти вухо й голова, німіли пальці на лівій руці. Місцеві лікарі нічого не виявили. Потім у Вікторії раптово почав падати зір і затерпла ліва сторона тулуба. Після МРТ-обстеження поставили діагноз — порушення мозкового кровообігу та утворення гематоми в ділянці стовбура головного мозку. Причина — розрив судинної пухлини. Це спричинило інсульт.

— Після крововиливу в мозок помалу говорить, але мова потягнута. Не встає. Ліва сторона частково занімівша. За тиждень робитимуть операцію.

Наразі Вікторія Жеребченко перебуває в дитячій реанімації Інституту нейрохірургії ім. А. П. Ромоданова. Потрібна дороговартісна операція, що має відбутися у травні. На операцію потрібно $ 2 тис. Реабілітація коштуватиме батькам більше 100 тис. грн. Відомо, що це тисячі доларів.

- 2,5-міліметрова пухлина розташована на стовбурі головного мозку, який відповідає за дихання. Ангінома може знов розірватися. Операція складна, триватиме вісім годин. Іншого варіанту немає, — каже Алла Жеребченко. — Ми молимося. Вона в Божих руках, він її зцілить і підніме.

Реквізити для допомоги: картка Приватбанку 4149 4978 7179 3115 (Алла Жеребченко)

Контакти: 0 (68) 825 48 53 (мама Алла)

Зараз ви читаєте новину «У 13-річної Вікторії розірвалася пухлина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають