субота, 09 березня 2019 17:00

"Щоб урятувати життя, потрібно 15 тисяч євро"

Автор: Світлана Бондарева
  Владиславу Тарану з Терешок потрібна фінансова допомога для лікування ендартеріїту
Владиславу Тарану з Терешок потрібна фінансова допомога для лікування ендартеріїту

— Ми були в лікаря, який крайній раз оперував Влада. Фахівець порадив їхати лікуватися за кордон, бо в Україні сенсу немає. Влад вже спілкувався з клінікою у Німеччині, надіслав їм свій діагноз. 3 тисячі євро коштує обстеження. Ще 10 тисяч — лікування. Плюс дорога. Ось і виходить 15 тисяч євро, — розповідає мешканка села Терешки Олена Підгрушна, 38 років.

Активісти громади збирають гроші на лікування 25-річного Владислава Тарана, який живе у Терешках. Півтора року тому лікарі діагностували облітеруючий ендартеріїт — запалення артерій кінцівок, що призводить до некрозу — коли відмирають тканини чи органи. Кажуть, захворювання автоімунне. Спочатку почала німіти ліва нога нижче коліна. Потім з'явився мозоль на мізинці. Лопнув, потік гній із кров'ю. Палець вкрився чорною твердою кіркою.

За останній рік Влад переніс чотири операції на лівій нозі. Втратив її повністю. Востаннє оперували 20 лютого. Проте хвороба продовжує прогресувати i Владислав може втратити здорові кінцівки. Щоб з'ясувати, на що саме так реагує організм, планує поїхати до клініки судинної хірургії в Німеччині.

3 березня в центрі Полтави на підтримку Владислава організували благодійний концерт. Виступили танцювальні колективи "Спіріт" та "БРО". Зібралось близько сотні людей. Захід тривав півгодини. За цей час вдалося зібрати 3650 грн. Також невідома людина до скриньки кинула конверт із $1 тис.

— Зверталися до багатьох за допомогою. Писали благодійним організаціям та до Уляни Супрун, яка виконує обов'язки міністра охорони здоров'я. Ніхто нічого не відповів. Щоправда, від благодійного фонду "Крона — Група компаній "НІКО" надійшов лист. Написали, що на день мають по 20 подібних звернень і всі не можуть задовольнити. Порадили звернутися до департаменту охорони здоров'я України, — говорить Ганна Кривенко, 31 рік, знайома Владислава.

Владиславу можна допомогти фінансово:

Картка Приватбанку: 5168757356995557 (Таран Владислав Олександрович)

Зараз ви читаєте новину «"Щоб урятувати життя, потрібно 15 тисяч євро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають