Ексклюзиви
субота, 15 червня 2019 15:40

Податкова повертає кошти

— Чув, що існує податкова знижка. Але що це таке і як нею можна скористатися? Хто може отримати? — запитує Андрій Семеренченко з Тетієва.

— За Податковим кодексом, українці можуть повернути частину податку, сплаченого із зарплати. Це називається "податкова знижка". Становить 18% витрат, — розповідає бухгалтер Світлана Лисенко, 44 роки. — Для цього потрібно у фіскальну службу за місцем реєстрації подати декларацію про свої доходи. Звертатися можна протягом року після звітного.

На податкову знижку можна розраховувати, якщо ви сплачуєте кредит за житло і в ньому живете, оплачуєте своє на-

вчання або члена родини, витратили кошти на штучне запліднення, усиновили дитину, сплачуєте внески до недержавних пенсійних фондів, перебували в реабілітаційному центрі або користувалися протезно-ортопедичними послугами. Також коли переобладнали автомобіль і перейшли на газ або біопаливо, витратились на будівництво або державну програму "Доступне житло", сплачуєте платежі за договором накопичувального страхування життя, вносите благодійні внески, витрачаючи від 2% заробітної плати на рік.

На всі витрати необхідно мати чеки та квитанції. Кошти повернуть на банківську картку протягом 60 днів. Якщо не подати документи вчасно, на наступний період таку можливість не переносять.

Зараз ви читаєте новину «Податкова повертає кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають