Ексклюзиви
субота, 11 травня 2019 14:50

Маринад із ківі пом'якшує м'ясо

Автор: ФОТО з сайта ”фейсбук”
  Шашлик маринують одну годину. Маринад розрахований на 1–2 кілограми м’яса
Шашлик маринують одну годину. Маринад розрахований на 1–2 кілограми м’яса

— Навіть найжорсткіше м'ясо можна зробити м'яким всього за одну годину. Для цього використовую маринад із ківі, — говорить білоцерківець 43-річний Володимир Чирвак. — Рецепт розрахований на 1–2 кілограми свинини або яловичини.

Бере три стиглі ківі, очищує від шкірки. М'якуш розминає виделкою до однорідної маси. Змішує його з однією склянкою олії. Додає півчайної ложки меленого кумину та чайну ложку меленого коріандру. Потім — 20 г дрібно посіченої зелені петрушки. Сіль та перець за смаком. Далі нарізає кільцями дві-три ріпчасті цибулини. Ретельно перемішує.

— М'ясо старанно мию, обтираю паперовим рушником і нарізаю впоперек волокон. Шматки мають бути не більше 3–5 сантиметрів, — продовжує. — У глибокій мисці перемішую м'ясо з маринадом і залишаю на годину у прохолодному місці.

У цей час розпалює вогонь. Обирає сухі дрова з липи, берези або фруктових дерев. Якщо палити хвойні породи, вони

зроблять м'ясо гірким. Альтернатива — деревне вугілля.

— Коли м'ясо готове, щільно нанизую його на шампур разом із цибулею. Щоб присмажилося рівномірно, перевертаю шампур кожні 30 секунд. За 20 хвилин уже подаю до столу.

Зараз ви читаєте новину «Маринад із ківі пом'якшує м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають