— Навіть найжорсткіше м'ясо можна зробити м'яким всього за одну годину. Для цього використовую маринад із ківі, — говорить білоцерківець 43-річний Володимир Чирвак. — Рецепт розрахований на 1–2 кілограми свинини або яловичини.
Бере три стиглі ківі, очищує від шкірки. М'якуш розминає виделкою до однорідної маси. Змішує його з однією склянкою олії. Додає півчайної ложки меленого кумину та чайну ложку меленого коріандру. Потім — 20 г дрібно посіченої зелені петрушки. Сіль та перець за смаком. Далі нарізає кільцями дві-три ріпчасті цибулини. Ретельно перемішує.
— М'ясо старанно мию, обтираю паперовим рушником і нарізаю впоперек волокон. Шматки мають бути не більше 3–5 сантиметрів, — продовжує. — У глибокій мисці перемішую м'ясо з маринадом і залишаю на годину у прохолодному місці.
У цей час розпалює вогонь. Обирає сухі дрова з липи, берези або фруктових дерев. Якщо палити хвойні породи, вони
зроблять м'ясо гірким. Альтернатива — деревне вугілля.
— Коли м'ясо готове, щільно нанизую його на шампур разом із цибулею. Щоб присмажилося рівномірно, перевертаю шампур кожні 30 секунд. За 20 хвилин уже подаю до столу.
Коментарі