— Моя бабуся Софія молоду кропиву сушила, солила і морозила. Знає більше двадцяти рецептів із нею. Кожної весни готувала перші та другі страви. Маємо запасатись вітамінами на рік, пояснювала, — розповідає білоцерківка 52-річна Інна Вишемірська.
Ділиться двома рецептами страв із кропивою.
— Перший — це борщ із цією рослиною. Потрібно для нього півгодини варити м'ясо, обсмажити цибулю і моркву з олією. Всі інгредієнти додають приблизно в однаковій кількості, без чітких пропорцій. Далі вкидаємо картоплю. Кропиву заливаємо кип'ятком. Потім дрібно нарізаємо у борщ. Додаємо туди порізані яйця і зелень. Перчимо і солимо.
Також із кропивою можна смажити оладки. У півлітра кефіру додати одне яйце, дрібку солі, перцю та цукру. Всипати дві склянки борошна та одну чайну ложку розпушувача. Перемішати до однорідної маси. Додати подрібнену кропиву. Смажити на олії.
Коментарі