Ексклюзиви
субота, 13 квітня 2019 16:14

Кропиву додають в оладки

— Моя бабуся Софія молоду кропиву сушила, солила і морозила. Знає більше двадцяти рецептів із нею. Кожної весни готувала перші та другі страви. Маємо запасатись вітамінами на рік, пояснювала, — розповідає білоцерківка 52-річна Інна Вишемірська.

Ділиться двома рецептами страв із кропивою.

— Перший — це борщ із цією рослиною. Потрібно для нього півгодини варити м'ясо, обсмажити цибулю і моркву з олією. Всі інгредієнти додають приблизно в однаковій кількості, без чітких пропорцій. Далі вкидаємо картоплю. Кропиву заливаємо кип'ятком. Потім дрібно нарізаємо у борщ. Додаємо туди порізані яйця і зелень. Перчимо і солимо.

Також із кропивою можна смажити оладки. У півлітра кефіру додати одне яйце, дрібку солі, перцю та цукру. Всипати дві склянки борошна та одну чайну ложку розпушувача. Перемішати до однорідної маси. Додати подрібнену кропиву. Смажити на олії.

Зараз ви читаєте новину «Кропиву додають в оладки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають