субота, 20 липня 2019 00:02

У селах проклали водогони

200 метрів тимчасового водогону проклали у Карлівці на вул. Локомотивній, Лермонтова, Миру та у пров. Миру. На проблеми водопостачання жителі скаржилися з 2014-го.

— Зробили тимчасовий, бо старий був зношений до критичного стану, — каже керівник прес-служби Полтававодоканалу Ліана ­Козмейчук, 45 років. — Провели поверхово, на літо. Про заміну цих 200 метрів водогону до настання холодів домовились із Карлівською міською владою за співфінансування.

Суму, яку планують затратити на повноцінний водогін, не називають.

У селі Гора Полтавського району проклали 3 680 м нового пластикового трубопроводу діаметром 110 мм. До 1 серпня, після технічних доопрацювань, планують запустити водоканалівську воду в оселі.

Дві старі свердловини глибиною 100 м, які були в селі — не в змозі забезпечити мешканців якісною водою. Кошти на водогін виділили з бюджету Щербанівської громади.

— Невдовзі новим водогоном до мешканців надходититиме якісна водоканалівська вода, видобута з артезіанської свердловини глибиною 700 метрів. Окрім цього, підвищиться і тиск води, — зазначає виконувач обов'язків голови Полтавської ОДА Олег Пругло, 55 років.

Мешканці двоповерхових будинків у селі неодноразово жалілись на низький тиск води у кранах. До другого поверху в сезон поливу вода може і не доходити, ­кажуть.

Зараз ви читаєте новину «У селах проклали водогони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають