субота, 22 червня 2019 15:18

Зниклу школярку шукали більше двох днів

У Білій Церкві батьки вигнали з дому 15-річну Анну. Про це за три дні дізнався в Києві її старший брат Сергій, 21 рік. Звернувся у поліцію. 12 червня школярку оголосили у розшук.

— Сестра подзвонили і сказала, що батьки її побили та виганяють із дому. У нашій сім'ї це не рідкість. Батьки щодня п'ють, — говорить Сергій. Прізвища просить не називати. — Не думав, що все так серйозно. Сказав їй лишатися вдома. Потім дізнався, що Аня пішла й не повернулася.

Свого часу мене так само вигнали з дому. Мав лише шорти і футболку. Врятувало, що пішов працювати на меблевий завод. Прихистила тодішній комерційний директор. Дозволила ночувати на дивані у приміщенні адміністрації. Батьки не віддавали документи. Казали: "Спочатку випишись із будинку". З тих пір додому не повертався. Змінив роботу, переїхав у Київ.

Працівники поліції та ювенальної служби шукали Анну в районі Залізничного Селища, де востаннє бачили дівчину. Були в одному із сіл, де живе її родич. Потім у кафе. Там Анна святкувала день народження подруги, заявили її друзі, з якими правоохоронці зв'язалися через соціальні мережі.

— Такі випадки зазвичай погано закінчуються. "Друзі" щось підсиплять, а потім дівчину знайдуть зґвалтованою, — говорять працівники ювенальної служби. — Говорили з батьками. Полудень, а вони вже напідпитку. Кажуть, що дочка гуляща. Пішла з дому сама.

14 червня близько 22 год. Анну знайшли біля магазину "Ірса" на вул. Василя Симоненка, 97. На ногах синці. Останні два дні ночувала у подружки, зізналася. На зв'язок не виходила, бо не хотіла повертатися до батьків. Родина мешкає у будинку на вул. Олени Теліги.

— Батьків позбавлять батьківських прав. Далі в Анни два шляхи — або житиме в реабілітаційному центрі "Злагода", або старший брат стане її опікуном, — кажуть працівники ювенальної служби.

— Заберу сестру в Київ. Хай живе біля мене, — каже Сергій. — Хотів забрати у батьків її документи, щоб поступила на навчання. Не віддали. Наступного разу піду з працівниками соціальної служби.

На наші запитання батьки Анни не дали відповідей. Були напідпитку.

Зараз ви читаєте новину «Зниклу школярку шукали більше двох днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають