Ексклюзиви
субота, 06 липня 2019 14:35

З театру звільнилися восьмеро акторів

— Усі люди, що звільнилися, отримали премію в розмірі окладу. Тепер нам не вистачає коштів, але це не катастрофа. Повернувся старий оркестр. Той, що був за моєї відсутності — частіше виступав у інших театрах. У нас фактично лише отримував зарплату. Тому їх звільнили, — говорить виконувач обов'язків директора театру ім. Панаса Саксаганського у Білій Церкві В'ячеслав Усков, 67 років.

Театр залишили восьмеро досвідчених акторів, які підтримали колишнього директора Богдана Пущака. Мені шкода, що вони пішли. Це їхній вибір. Також написали заяви працівники, яких приймав на роботу Пущак. Дехто, правда, вже повернувся. Через нестабільну ситуацію в театрі випускників театральних вузів боялися направляти до нас.

У театр повертаються Ксенія Антонова, Олександр Поліщук, Микола Головчак, Максим Цедзінський. Також відома роллю Кайдашихи в "Кайдашевій сім'ї" Лідія Дяченко. Спеціально під неї в новому сезоні поставлять "Міліонершу".

— Колеги звільнилися, не допрацювавши кількох тижнів до закриття сезону. За театральними правилами це недопустимо. Адже постраждає і репертуар, і глядач, — коментує керівник літературно-драматичної частини театру Тетяна Поліщук.

В'ячеслав Усков наголосив, що цьогоріч театрали зіграли на 200 вистав менше, ніж 2018-го. Випустили лише одну прем'єру "Моя прекрасна леді". Зазвичай робили чотири. Виставу "Шантрапа", якою мали завершити 85-й театральний сезон, директор В'ячеслав Усков закрив. Пояснює, що п'єса не готова до показу. Її поставив попередній директор Богдан Пущак.

— Я б ніколи не взяв цю п'єсу в репертуар. Вона про негативні аспекти закулісного життя акторів. Не хочу, щоб люди їх зневажали, — пояснює В'ячеслав Усков. — У новому сезоні у нас буде 14 нових акторів та 20 артистів балету. Частину вже набрали. Замість комунального підприємства театр стане театрально-видовищним закладом обласної ради. Так зарплата працівників буде захищена і вони вчасно отримуватимуть гроші. Після зміни в статуті пройде конкурс на посаду керівника театру. Відбудеться у вересні 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «З театру звільнилися восьмеро акторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають