неділя, 21 квітня 2019 15:45

В Огіївці попрощалися з Юрієм Фармагеєм

11 квітня в Огіївці попрощалися з Юрієм Фармагеєм. Боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади загинув 5 квітня на 47-му році в зоні Операції об'єднаних сил — від кулі ворожого снайпера.

В останню путь захисника проводили рідні, друзі, односельці, побратими та учасники бойових дій. Приїхали голова райдержадміністрації Владислав Уткін та голова районної ради Григорій Боровий.

Будинок Юрія Фармагея біля дороги, яка тягнеться в напрямку Теплика. Стоїть багато автомобілів. Над труною плаче мати покійного Катерина Арсенівна. Поруч його дружина Вікторія, 42 роки, та діти — Ірина та Сергій.

Службу за загиблим править настоятель Різдво-Богородичного храму в селі Кіблич, отець Михайло Рожок.

— Він був для мене наставником і великою опорою, — каже син бійця 24-річний Сергій. — З матір'ю і сестрою чекали його повернення додому. До його приїзду планував багато чого зробити, але так склалося, що його "привезли" раніше. Батько на фронт пішов 2015 року за мобілізацією. За рік підписав контракт. Спочатку потрапив до 20-ї мотострілкової бригади у Новоград-Волинський.

— Він був моїм однокласником і сусідом, — розповідає завідувач Кіблицького сільського клубу, однокласниця загиблого, Людмила Цвігун, 47 років. — Пам'ятаю його зі школи. Навчалися разом до восьмого класу. Після училища повернувся в село і працював трохи в місцевому колгоспі на тракторі. Одружився. Платили тоді мало, тому він і змінив роботу. Їздив у Теплик, де робив у пекарні. Переїхав із Кіблича в Огіївку. Юрій був працелюбним. Найбільше переживав за свою сім'ю, дітей та онуків. У травні йому виповнилось би сорок сім років, та не судилося. Цього року відзначатимемо 30 років закінчення школи, але його серед нас уже не буде.

— За що загинув Юрій ­Фармагей? За те, щоб тут був мир, за свою родину, — говорить голова Гайсинської районної ради Григорій Боровий, 53 роки. — Він обороняв рідну землю. Хіба за це вбивають? Ні! Таке можуть робити тільки кати.

Слова співчуття рідним висловили заступник обласного комісара підполковник Ігор Гончарук і Кіблицький сільський голова Ігор Пересунько. Поховали загиблого солдата з усіма військовими почестями на кладовищі в рідному селі.

Народився Юрій Фармагей 6 травня 1972 року в Огіївці. Закінчив місцеву восьмирічну школу в Кібличі, навчався у професійно-технічному училищі №13 у Теплику. Здобув спеціальність плодоовочівника.

Зараз ви читаєте новину «В Огіївці попрощалися з Юрієм Фармагеєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають