Ексклюзиви
субота, 18 травня 2019 15:29

В обласному центрі не виїхав громадський транспорт

Автор: фото із соціальної мережі ”фейсбук”
  Полтавці годинами чекали транспорт на зупинках
Полтавці годинами чекали транспорт на зупинках

11 травня в Полтаві перевізники відмовилися від дозволів на 66 міських маршрутів. Містом курсували лише комунальні тролейбуси та поодинокі маршрутки.

10 травня перевізники звернулися до Полтавської міськради з вимогою підвищити ціну на проїзд з 4 до 5 грн. Асоціація перевізників Полтавщини пояснює — водії змушені припинити роботу через брак коштів.

"Проблема виникла не сьогодні. Після Кукоби (покійний Анатолій Кукоба був міським головою Полтави з 1990 по 2006 роки. — Газета) всі міські голови ігнорували проблеми громадського транспорту. Остаточно загнав нас у безвихідь нинішній секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота. Наприкінці минулого року в неформальній розмові він пояснив нам, що підвищити тариф на проїзд до президентських виборів неможливо. Але пообіцяв зробити це після них. Ми повірили й майже півроку пропрацювали собі в збиток", — пише Асоціація перевізників Полтавщини на своїй офіційній сторінці у ­"Фейсбуку".

Секретар міської ради Олександр Шамота зустрівся з перевізниками 13 ­травня.

— Запрошую перевізників з усіма розрахунками до зали засідань міської ради. Також чекаємо громадськість і фахівців у сфері перевезень. Потрібно буде сидіти до ночі — сидітимемо до ночі, треба буде ночувати в раді — мені не звикати, — говорить Олександр Шамота.

15 травня проведуть засідання комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту, розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму, куди також мають завітати перевізники.

Полтавці кілька днів ходили містом пішки. Зранку й увечері таксі можна чекати до години, водії тарифи не ­піднімали.

Зараз ви читаєте новину «В обласному центрі не виїхав громадський транспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають