Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2019 17:46

В Інни Яременко діагностували лімфому

Автор: фото надане Олегом Павлюком
  29-річна Інна Яременко пройшла перший курс хіміотерапії. Залишилось ще п'ять
29-річна Інна Яременко пройшла перший курс хіміотерапії. Залишилось ще п'ять

— В Інни спочатку розпухла шия, збільшилася вена. Ми пішли до полтавських лікарів — одразу сказали, що в нас тромбоз, і направили на КТ. Уночі Інна вставала у вбиральню й знепритомніла. Розбила ніс і травмувала руку, — розповідає Олег Павлюк, 33 роки, про свою цивільну дружину 29-річну полтавку Інну Яременко.

У Національному інституті раку декілька тижнів тому їй встановили діагноз — рак лімфовузлів. Призначили шість сеансів хіміотерапії та променевої терапії.

Хвороба дуже швидко прогресувала. Погано Інні стало миттєво. Проте у Полтаві лікарі не змогли поставити правильний діагноз.

— Після того, як впала вночі, Інну поклали в реанімацію третьої ­клінічної ­лікарні біля Південного вокзалу в Полтаві, — веде далі Олег. — Уранці ледве довезли на КТ, бо постійно непритомніла. Там виявили пухлину й ­пояснили, що вона давить на вену. Звідти ми поїхали в онкодиспансер. Два дні прокапали й шия трохи стухла. Лікарі нас направили в Київ, у Національний інститут раку, де ­зробили біопсію. Два тижні очікували результатів. Виявили пухлину в передньому середостінні.

Лікарі кажуть, що такі лімфоми не оперують, бо розростаються довкола судин.

— У державній лікарні говорять, що ліки є, проте не знають, коли закінчаться. Один укол коштує 40 тисяч гривень. Що саме за ліки і звідки — нам пояснити не змогли, — додає Олег. — Звертались і до приватної лікарні, проте очікувати, коли вийде лікар, не було часу. Інні щодня ставало гірше. У приватній клініці дали 95 відсотків на одужання, а в державній — 80. Вибачте, але ці 15 відсотків грають чималу роль. Це ж життя людини.

Минулого тижня закінчили перший курс хіміотерапії. Рідні кажуть, що дівчина його перенесла нормально.

На лікування у Києві потрібно щонайменше 260 тис. грн. Проте сума може бути і більша. Молода пара ­заощаджені гроші вже витратила на аналізи, додаткові ліки та першу хімію. Друзі й рідні просять небайдужих допомогти врятувати життя Інні.

Приватбанк: 5168 7422 2043 4017 Яременко Інна

Монобанк: 375 4141 1147 5819 Павлюк Олег

Зараз ви читаєте новину «В Інни Яременко діагностували лімфому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають