Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2019 15:55

Пітбуль напав на подружжя біля супермаркету

У Білій Церкві на вул. Героїв Крут пітбуль покусав Наталію та Віталія Маркитанів. Напав біля супермаркету "АТБ" у ніч проти 28 липня. Власниця собаки — 20-річна Карина Красовська. На неї чекає штраф до 800 грн.

— На алеї біля магазину почула, як сваряться дві жінки. Одна з них — моя знайома Наталія. Інша — Карина, — розповідає 36-річна Наталія Маркитан. — Коли я підійшла, то дівчина почала матюкатися на мене. Зробила зауваження, що годжуся їй у матері. То вона вдарила мене металевим собачим повідком. Встигла прикритися рукою, але пес ухопив за ногу. Підбіг чоловік і зміг розкрити пащу тварині. З моєї ноги відпав шматок тіла. А собака кинувся на чоловіка. Допомогли хлопці, які стояли неподалік. Поки боролися із псом, дівчина мене била цепом. Я зомліла. Прийшла до тями, коли приїхала "швидка" та поліція.

Поліцейські надали жінці першу медичну допомогу. За пів години Наталія вже була вдома. Мешкає поруч із "АТБ".

— З вікна спостерігала, як та сама дівчина свариться з якимось хлопцем. Спустила на нього пса, але хлопець дістав ніж. Карина дала команду собаці відійти, — говорить. — Знову приїхали поліцейські й написали на неї ще одну заяву.

Пізніше Наталія Маркитан потрапила у лікарню.

— Майже до ранку мене оперували. Зшивали місце укусу. Вирізали мертві частини шкіри, які не вдалося врятувати, — каже. — Чоловік постраждав менше, собака лише прокусила йому ногу. На лікування витратили 3 тисячі гривень. Пройшли судово-медичну експертизу.

— Одна п'яна жінка влаштувала розборки з іншою. Бійцівська собака була без повідка і намордника. Захищала свою хазяйку, — розповідає очевидець 27-річний Артем Гулько.

Карина Красовська від коментарів відмовилась. У поліції зареєстрували кримінальне провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень. Дівчину можуть оштрафувати на суму до 800 грн. За адміністративним кодексом вона мала одягти на собаку намордник і тримати її на короткому повідку.

Бійцівські породи собак вивели для нападу на людину, говорять кінологи.

— Якщо сутички не уникнути, підставте під укус перше, що потрапило під руку. Це може бути сумка або палиця. Якщо нічого немає — виставте кінцівку руки. Прикрийте шию та обличчя. Бийте собаку в ніс та по очах. Це найболючіші місця у тварини, — розповідає кінолог 59-річний Валерій Верещагін.

Постраждалі можуть подати цивільний позов на відшкодування матеріальних збитків, каже адвокат Олександр Расторгуєв, 34 роки:

— Позов можна подавати, коли кримінальне провадження направлять до суду. Головне — мати докази. Наприклад, чеки про купівлю ліків. Можна претендувати і на компенсацію моральних збитків — якщо подія завдала душевних страждань. Зазвичай у таких справах потерпілі вимагають від 3 до 20 тисяч гривень. Сума залежить від тяжкості тілесних ушкоджень. Якщо собака нападе знову, це вплине на суворість покарання. Буде більший штраф або позбавлять волі. Випадків примусового присипання тварин я не знаю.

Зараз ви читаєте новину «Пітбуль напав на подружжя біля супермаркету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають