пʼятниця, 26 липня 2019 23:26

Пілоти міського аероклубу виграли Чемпіонат світу

Українська збірна пілотів уперше перемогла на змаганнях із вищого пілотажу. Відбувалися з 7 до 13 липня в чеському місті Бржецлав. Змагалися 26 спортсменів із Великобританії, Австрії, Угорщини, Польщі, Чехії та України.

— Національну збірну представляли Ігор Чернов, Тимур Фаткулін та Дмитро Погребицький — члени білоцерківського аероклубу "Пілот", — розповідає 50-річний Костянтин Бричка, директор клубу.

Пілоти вибороли "золото" на літаку "Екстра EA330 XL". Належить одному зі спортсменів, коштує близько $500 тис. Тренувалися рік. На змаганнях учасники літали на різних літаках однієї категорії.

— Ігор Чернов — професіональний пілот. Погребинський та Фаткулін — спортсмени-любителі, вперше змагалися на Чемпіонаті світу. Відразу стали переможцями, — веде далі. — Пілоти білоцерківського аероклубу змагаються на Чемпіонатах світу та Європи останні десять років. Кожного разу виборювали "бронзу". Це перша золота медаль.

— На авіаційний спорт цьогоріч держава виділила 18 тисяч гривень. Хоча підготовка до змагань одного пілота обходиться в 15 тисяч євро. Це пальне й обслуговування літака, оренда ангара і плата технікам. Добре, що пілоти — бізнесмени. Допомагають і спонсори.

Ігор Чернов став абсолютним чемпіоном змагань зі спортивної авіації. Показав найкращий результат у трьох дисциплінах. Він інструктор.

— Переміг завдяки досвіду. Не завжди є змога літати. Найбільше кидав авіаспорт на сім років. Літак споживає за хвилину два літра авіаційного пального. Воно недешеве, завозиться з-за кордону. До Чехії добралися на літаку, на якому й змагалися, — говорить 50-річний Ігор Чернов.

Зараз ви читаєте новину «Пілоти міського аероклубу виграли Чемпіонат світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають