Ексклюзиви
субота, 14 вересня 2019 15:35

Перевізники знову можуть застрайкувати

"Працюю в місті. Щодня маю вставати о п'ятій, щоб добратися в Полтаву на роботу. Зарплата маленька. Аби дома не сидіти, бо не проживу на мінімальну пенсію. Влітку травмувала коліно, тому пішки до міста не дійду. Єдине спасіння — громадський транспорт. Але на днях почула, що полтавські перевізники знову можуть не виїхати на маршрути. Чи правда це?"

Запитує Валентина Буряк, 62 роки, із села Горбанівка Полтавського району.

Чутки в місті про можливий страйк перевізників з'явилися після заяви заступника голови Полтави з питань житлово-комунального господарства 38-річного Олексія Чепурка про масові перевірки пасажирського транспорту всіх місцевих перевізників.

— Я матиму графіки перевірок наших перевізників. Треба на камеру знімати водія, пасажирів, стан сидінь у салоні тощо. За тиждень-півтора пропустимо всіх перевізників. Бо вони вже збираються із пропозиціями збільшити вартість проїзду. Є підприємці, які дотримуються умов меморандуму, а є такі, які не виконують ці умови (меморандум прийняли у травні під час першого страйку перевізників. У ньому вказано, що ­тариф 5 грн діятиме до 1 серпня. Натомість перевізники мають забезпечити комфортні умови для пасажирів. — Газета), — каже Олексій Григорович під час засідання виконавчого комітету Полтавської міськради, що відбулося 3 вересня.

Чутки про страйк Чепурко не підтверджує. Зараз усі водії працюють у штатному режимі. Вартість проїзду до 6 грн не підвищили. Мали це зробити за умовами меморандуму.

— Жодної інформації про можливе припинення руху не маю. У перевізників є бажання ­повернутися до меморандуму, який ­підписували у травні. На днях зберемося з головами фракцій, обговоримо ­питання, що турбують. Возитимуть людей по тій ціні, яку встановить виконком. А не по тій, яку вони захочуть, — додає заступник заступник міського ­голови.

З 11 по 16 травня полтавські перевізники не виходили на маршрути. Вимагали підвищити ціну на проїзд із 4 до 5 грн. Міський виконком зрештою погодився.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники знову можуть застрайкувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають