Ексклюзиви
пʼятниця, 28 червня 2019 15:47

Град побив шифер на будинках у селах Немирівського району

Автор: фото із сайту НЕМИРІВСЬКОЇ СЛУЖБИ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
  Збитки від негоди підраховуватиме ­Вінницька обласна комісія
Збитки від негоди підраховуватиме ­Вінницька обласна комісія

23 червня близько 20 год. у селах Сподахи та Ковалівка Немирівського району почався сильний дощ із градом. Негода пошкодила покрівлі будинків і господарчих споруд, знищила городину та домашню птицю. Рятувальники за допомогою тенту перекрили два будинки та сарай.

— У батька в селі Сподахи побило дахи на будинку, сараї й гаражі. Потрібно перекривати, — бідкається Людмила Остапенко, 40 років. — У нас там склад під зернові, потрощило весь шифер. Замочило все. Крім того, вибило всю рослинність. Поле сої лише покропили — знищило геть.

У Ковалівці град повибивав поголів'я молодої птиці, кажуть люди.

— У центрі Ковалівки враження, що осінь, — розповідає Інна П'яткіська, 35 років. — Ні гички на буряках, ні на картоплі. Жито наче катком переїхало. Персики були такі гарні — все оббило. Дуже птицю шкода, не встигла сховатися. У сусідів ще гірше. Шифер подірявило, налило води. Попадала стеля по всій хаті. Шукали, де ночувати.

У Сподахах падав град завбільшки з голубине яйце.

— Добре, що хата під бляхою, була би біда, — втішає себе Віра Чорната, 70 років, із села Сподахи. — Забор із металопрофілю погнуло. Все обнесло. Насипало стільки граду, що згрібали. Води було по кісточки.

Голова Ковалівської об'єднаної територіальної громади Віктор Верховод, 59 років, стверджує, що обласна комісія досі підраховує збитки.

— Це було 40 хвилин пекла. З 1692 гектарів нашої землі постраждало близько 600 гектарів, — каже Віктор ­Васильович. — Побитий шифер, вікна, автомобілі. Від району допомоги не буде. Від області — побачимо, що скаже комісія. Розраховуємо на власні сили. Сільська рада допоможе, чим зможе.

Кошти на допомогу селянам від стихії можна переказати на рахунок 31513931002800, одержувач — УК у Немирівському районі /ОТГ с. Ковалівка/ 50110000, код одержувача — 37336738, банк одержувача — казначейство України, код банку — 899998.

Зараз ви читаєте новину «Град побив шифер на будинках у селах Немирівського району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають