субота, 26 січня 2019 23:48

Для очисних споруд обирають нову технологію

У Супрунівці реконструюють очисні споруди комунального підприємства Полтававодоканал. Через них проходить 60% усіх стічних вод міста. Зараз обирають технологію, що найбільше підходить до місцевих умов. Також має впоратися із забруднюючими речовинами, вміст яких учетверо перевищує норму.

Очисні споруди востаннє реконструювали 30 років тому.

— Основні проблеми — збільшення у стічних водах кількості фосфатів та амонійного азоту, — розповідає 49-річний Олександр Ніколенко, головний технолог комунального підприємства "Полтававодоканал". — Нові технології дозволять вирішити питання утилізації відходів і залишків активного мулу після очищення води. Поки що він тільки накопичується. Така ситуація по всій Україні. За кордоном мул використовують для дорожнього покриття чи як добриво, на брикети для опалення будинків. З нього також добувають біогаз і виробляють електричну енергію, — продовжує Олександр Сергійович.

Коли підприємство визначиться з технологією, розпочнуть пошук інвесторів та проектантів.

Зараз ви читаєте новину «Для очисних споруд обирають нову технологію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають