неділя, 24 березня 2019 01:02

Діти з першої школи відвідали Велику Британію

Автор: ФОТО надане ВАЛЕНТИНОЮ ГРАБОВСЬКОЮ
  Валентина Грабовська разом з учнями стоїть біля Тауерського мосту в Лондоні
Валентина Грабовська разом з учнями стоїть біля Тауерського мосту в Лондоні

— Не можу висловити все одним словом. Кожне визначне місце в Лондоні — це сплеск емоцій. Після першої екскурсії вирішили, що нічого кращого бути не може, але вже наступного дня — ще більше вражень. Тому, коли запитують, що сподобалося найбільше, відповідаю: все, — усміхається вчителька іноземних мов гайсинського НВК: СЗШ І-ІІІ ступенів — гімназії (першої школи. — Газета) Валентина Грабовська, 54 роки. Вчителька організувала тижневу туристично-навчальну поїздку до Великої Британії від мовного East West Bridge Centre. У супроводі Валентини Дмитрівни їздили тринадцятеро учнів п'ятих-одинадцятих класів. У Гайсин група повернулася 18 березня. Поїздка разом із перельотом, проживанням, харчуванням, навчанням і екскурсіями обійшлася приблизно в сорок тисяч гривень на дитину.

— Найперше, що впадає в очі, — це усміхнені щасливі люди. Я багато подорожувала і знаю, що в деяких країнах туристів недолюблюють. Але це не про англійців. Вони завжди готові допомогти, навіть можуть наздогнати і перепитати, чи знайшли те, що шукали.

Гайсинчани жили в місті Вокінгем, у двоповерховому котеджі.

— У кімнатах були всі зручності, — продовжує вчителька. — Організоване п'ятиразове харчування. Крім того, за бажання можна було додатково перекусити — у величезній кухні постійно були тістечка, печиво, фрукти, а на виїзд нам також давали харчі. У такій комфортній атмосфері відпочивали, як удома. Хоча насправді програма була дуже насичена. Щодня викладачі Оксфордського університету проводили тригодинні заняття з англійської мови. Решту часу ми були на екскурсіях. До речі, викладачі взагалі не розмовляли ні українською, ні російською. Тому дітям спочатку було важко подолати мовний бар'єр. Але це лише першого дня. Ввечері я їх зібрала і пояснила, що такі труднощі є нормальними і не треба боятися. Надалі заняття проходили весело, цікаво та плідно. Учнів поділили на дві групи — за рівнем володіння мовою. Але вже незабаром і ті, й інші настільки розговорилися, що виникало враження, ніби діти лише за три дні вивчили англійську. Насправді це не так. У кожного був багаж знань, пасивний словниковий запас, а в англомовному середовищі вони навчилися застосовувати свої знання на практиці. У дітей виникла величезна мотивація вчити англійську.

Після закінчення курсів учні отримали сертифікати.

Прогулянки Лондоном — це щось неймовірне. Раділа і веселилася разом із дітьми — я нарешті на власні очі побачила все те, про що багато знаю і про що розповідала їм. Це невимовний захват, коли в лондонському Тауері годуєш ворона прямо з рук або ж коли біля будинку Парламенту — Вестмінстерського палацу — фотографуєшся з волинщиком, чи дивишся на Темзу через скляний перехід Тауерського мосту. Це все незабутні враження. Сподіваюся, такі поїздки стануть традицією.

Валентина Грабовська має тридцять три роки педагогічного стажу, вищу кваліфікаційну категорію і звання вчителя-методиста. Організовувала приїзд до першої школи трьох волонтерів від Корпусу миру. Раніше їздила з учнями в екскурсійні тури Німеччиною, Італією та Францією.

Зараз ви читаєте новину «Діти з першої школи відвідали Велику Британію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають