Ексклюзиви
субота, 13 липня 2019 16:16

День села святкували на березі Південного Бугу

Автор: Сніжана ПАРОВАЙ
  Під час святкового концерту у Стрільчинцях глядачі сиділи на пеньках і тюках соломи. Поряд зі сценою оформили фотозону в українському стилі
Під час святкового концерту у Стрільчинцях глядачі сиділи на пеньках і тюках соломи. Поряд зі сценою оформили фотозону в українському стилі

День села відсвяткували 6 липня жителі Стрільчинців Немирівського району. Гуляння відбулися на березі річки Південний Буг. Було багато місцевих і гостей.

Після 18:00 під'їжджаємо до місця святкування. На березі припарковано зо три десятки машин. Стоять намети, де продають солодку вату й шашлики. За останні беруть 50 грн за 100 г.

Сцена стоїть під пагорбом. Там виступають діти. Ліворуч змонтовано фотозону у вигляді української хати. Триває фотовиставка з історії села, представлено роботи народних майстрів. Праворуч від сцени натягнули батут. На ньому стрибають діти.

— Я вінничанка, але на день села приїжджаю сюди в гості до тітки, — каже Вікторія, 39 років. — Минулого року було більше людей. Здається, і дітей більше виступало. Жителів села вже привітав весь колектив Немирівської міської ради та мер Віктор Качур. Не можу сказати, який із нього керівник, але чоловік він харизматичний.

Ведуча свята зібрала біля сцени чимало дітей, всі дружно витанцьовують. Дорослі сидять на пеньках і тюках соломи. ­Одночасно підлітки здіймаються на пагорб, щоб зробити фото біля вивіски "Я люблю Стрільчинці". Незабаром оголошують гостя програми.

— Зустрічайте, заслужений артист України Ігор Юрковський! — вигукує ведуча, і натовп помітно веселішає. Під бурхливі оплески звучить хіт співака "Лелеки".

Із сутінками біля сцени збирається більше людей. Багато танцюють.

— Ви вірите, що тут і зараз є Вінник? — лунає зі сцени. — Так, саме Вінник! Зустрічайте Альону Вінник.

Дівчина з довгим волоссям виходить на сцену. Місцеві гучно аплодують. Дівчина живе в селі Сокілець, кажуть. Опісля концерту починається дискотека.

Зараз ви читаєте новину «День села святкували на березі Південного Бугу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають