Ексклюзиви
субота, 14 вересня 2019 14:55

Благодійний фонд обдурив 52 людей

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У шахрайстві звинувачують власницю білоцерківського благодійного фонду "Щира Україна" Маргариту КОВАЛЕВСЬКУ. Мала організувати платну туристичну поїздку в Грузію 52 містянам. Взяла гроші, але подорож не відбулася, кажуть люди.

— Знайомий запропонував відпочити у Грузії. Поїздку організовувала Маргарита Ковалевська. Казала, що займається цим останні десять років, — говорить 45-річна Марина Кравченко. — Заявила, що працює з туристами від імені благодійного фонду. За поїздку брала по 6 900 гривень. Пообіцяла, що відвідаємо місто Кобулетті.

Туристи мали вилетіти 23 серпня літаком компанії "Скай Ап". За день до цього організаторка перенесла подорож на 24 число. Потім ще на добу. Аеропорт "Бориспіль" перевантажений, пояснювала людям.

— Змінилася і фірма-перевізник — на "Міжнародні авіалінії України", — веде далі Марина. — 27 серпня я з іншими туристами приїхала на летовище. Сподівалися таки літаком добратися до Тбілісі, а звідти автобусом до місця відпочинку. Дзвонила власнику грузинського готелю і він підтвердив, що нас чекають. Та за годину до відправлення нам скасували виліт. Місця були заброньовані, але за них не заплатили. Викликали поліцію.

Благодійний фонд "Щира Україна" Маргарита Ковалевська заснувала із чоловіком Олексієм у Дніпрі у березні 2016-го. Пізніше офіс зареєстрували у Білій Церкві.

На сайті організації вказують, що вони оздоровлюють дітей у Карпатах, Чернівцях, Польщі та Угорщині. Дзвонимо за опублікованими номерами. Слухавку бере жінка та каже, що не туди потрапили.

Від поліцейських туристи дізналися, що Маргариту Ковалевську вже судили за подібні махінації.

— У травні торік через неї 100 абітурієнтів не виїхали на навчання в Польщу, — додає Марина Кравченко. — Коли мала везти нас у Грузію, то замовила готель, але не заплатила. Власник ніч протримав автобус в аеропорту Тбілісі. Певно, використала його, щоб подорож здавалася справжньою.

У червні цьогоріч білоцерківський

міськрайонний суд визнав жінку винною у шахрайстві з абітурієнтами. Маргариту Ковалевську оштрафували на 1 700 грн. Також зобов'язали повернути гроші постраждалим.

— Маргариту востаннє бачила у 20-х числах серпня. З тих пір пропала. Зараз офіс пустий. Від знайомих знаю, що це приміщення здається в оренду, — говорить 54-річна Валентина. Винаймає кабінет поруч із фондом.

— Роблю все, аби повернути людям гроші. Мене підставила авіакомпанія, — каже Маргарита Ковалевська, 54 роки. — Жертва — я. Але цього ніхто не хоче розуміти. Зараз чекаю, поки мені розблокують банківську картку.

На подорож 52 людини перерахували 358,8 тис. грн.

Справу розслідує поліція. Коментарів не дають.

Зараз ви читаєте новину «Благодійний фонд обдурив 52 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають