Ексклюзиви
субота, 15 червня 2019 15:38

Білоцерківець став найкращим шеф-кухарем країни

Автор: ФОТО з власного архіву Тараса Мойстренка
  Тарас Мойстренко на конкурсі готував рибну і м’ясну страви, десерт. Кар’єру кухаря розпочав п’ять років тому
Тарас Мойстренко на конкурсі готував рибну і м’ясну страви, десерт. Кар’єру кухаря розпочав п’ять років тому

6 червня білоцерківець Тарас Мойстренко виграв титул "Найкращий шеф-кухар України". Конкурс проходив три дні у концертному холі "Фрідом" у Києві. Приїхали 100 кухарів з усієї України.

— Приготував філе риби з обпеченою спиртом морквою, цукіні та полуницею. Півня з пармезаном, руколою та апельсинами. Також "татарську котлету" із сирого м'яса. На солодке — білковий десерт із фруктами "Меренга", — говорить 28-річний Тарас Мойстренко.

На приготування однієї страви давали 45 хв. Кухар заздалегідь зробив заготовки. Судді за 100-бальною шкалою оцінювали чистоту робочого місця, організованість і смак страви.

Змагання пройшли за підтримки 28 спонсорів. Кожен із них нагородив переможця подарунком. Серед них — знижки у фірмових магазинах, парфуми, абонемент у тренажерний зал. Також переможця запросили викладати в кулінарній школі Києва.

— Я навчався у Білоцерківському аграрному університеті на економіста. Любив куховарити. Кар'єру почав у ресторані "Кабаре" у 23 роки, — говорить Тарас. — За пів року переїхав у Київ працювати в ресторані "Велюр". Там готував для міністрів, президентів та шейхів. Потім поїхав до паризької школи кухарів "Лє кордон блю". Стажувався у ресторані "Жельєн ребошоль етуаль", що на Єлисейських полях у Парижі. Був у Греції. Керував двома ресторанами. Придумував нові страви, але сам не готував. Наразі працюю керуючим в одному з ресторанів Литви.

Зараз ви читаєте новину «Білоцерківець став найкращим шеф-кухарем країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають