понеділок, 19 серпня 2019 10:17

Автобусні перевізники відмовляються виконувати рейси в села

— Власник автобуса сказав, що не може їздити по таких розбитих дорогах, — каже Валентина ­Прудко, 59 років, староста Крутої Балки, Вільного Степу й Дудкиного Гаю Драбинівської об'єднаної територіальної громади Новосанжарського району.

Кілька тижнів тому на міжміський маршрут Нові Санжари — Вільний Степ — Полтава не виїхав автобус. Перевізник відмовився виконувати рейси за цим маршрутом.

— Драбинівська сільська рада перерахувала 200 тисяч гривень субвенції на обласний бюджет, аби нам поремонтували дорожнє покриття, — веде далі Валентина Прудко. — Але коли приїдуть дорожники — невідомо. Після того, як перевізник знявся з маршруту, я кілька разів телефонувала в управління інфраструктури Полтавської облдержадміністрації. Там відповіли, що претендентів на маршрут немає.

На цьому маршруті працює перевізник Геннадій Бойко. Договір із ним підписаний на період із 30 січня 2019-го до 29 січня 2024 року.

— Шукаємо іншого перевізника, — пояснює спеціаліст управління інфраструктури Полтавської облдержадміністрації Анжеліка Савула. — До проведення конкурсу на перевезення за маршрутом готові укласти тимчасовий договір на три місяці з підприємцем, який погодиться возити пасажирів із Вільного Степу. Хоча від цього рейсу відмовилися вже два перевізники. Говорять, що через погані дороги не встигають ремонтувати транспорт. За законодавством, підприємець має право відмовитися від рейсу. Нехай підключаються райдержадміністрація, сільські ради й пропонують місцевим обслуговувати маршрут. Ми, у свою чергу, теж шукатимемо кандидатів. Але ж перевізники спілкуються між собою і розповідають про стан доріг.

Зараз ви читаєте новину «Автобусні перевізники відмовляються виконувати рейси в села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають