— Відтоді, як зять подарував мультиварку, печу в ній хліб. Часто експериментую, додаю духмяні трави, — розповідає Тетяна Симончук, 62 роки, із Чернігова.
Розчиняє в 500 мл теплої води або молока 1 ст. л. сухих дріжджів. Додає по 1 ст. л. цукру та солі. Перемішує і всипає порціями 800 г борошна. Додає 1 ч. л. сухих трав — розмарину й чебрецю і замішує еластичне тісто, щоб воно не липло до рук. Прикриває тісто рушником і ставить у тепле місце на 1 год. Має піднятися і збільшитися удвічі. Робить з нього кулю й викладає в змащену олією чашу мультиварки. Включає підігрів на 10 хв., потім вимикає на 40 хв., щоб хліб піднявся. Тоді вмикає режим "Випічка" на 60 хв. з одного боку. Акуратно хліб перевертає і ставить ще на 40 хв. на "Випічку". Готовий виймає з мультиварки і дає охолонути. Тоді ріже скибками й подає на стіл.
— Завдяки спеціям запах стоїть на всю околицю. Можна й без них, але аромат вийде не такий. Хоча на смак вони не впливають, — пояснює господиня.
Коментарі