Ексклюзиви
субота, 18 травня 2019 15:21

"Для мене головне — правда. Сприймаю її будь-яку"

Автор: ФОТО надане Ігорем Соломоном
 

— Завжди мріяв стати опером. Подобалося проводити розслідування. Улюбленим фільмом був "Місце зустрічі змінити не можна". Міг дивитися по кілька разів. Підбадьорював і надихав на роботу, — каже начальник Гайсинського відділу поліції, полковник Ігор Соломон, 41 рік.

Зустрічаємося в кабінеті Ігоря Володимировича. Говоримо про його роботу. В органах він працює близько 23 років.

— Найцікавіше доводити людині, яка каже неправду, що вона винна. І ти знаєш про це, — веде далі начальник. — Коли доводиш до зізнання, то починають питати: "А чому мене закривають?" Але ти ж брехав спершу, відказую. Тоді людина вже починає говорити: "Я не хотів, не знав, що так вийде".

Для мене головне — правда. Сприймаю її будь-яку. Підлеглим так і кажу: "Скажи правду, і я все зрозумію.

— Розкажіть про якийсь із випадків, які трапляються на роботі, — прошу.

— Один з останніх — коли мої працівники переслідували "БМВ Х5", який викрали в Івано-Франківську. Стріляли. Догнали в Уманському районі на Черкащині. Згодом затримали злочинця. В нашому районі цей чоловік викрав "Ниву". Зараз ідуть суди.

На руці в Ігоря Соломона перстень. Прошу показати. Знімає. На ньому напис: "Все минає. І це мине".

— У мене є друг Олександр. Раніше був сімейним дебоширом, — продовжує розповідати Ігор Володимирович. — Жінка викликала до нього. Так і познайомилися. Товаришуємо вже 19 років. Він мені, як старший брат. За ­професією — кравець. Шиє вироби зі шкіри. Сам заробив на мікроавтобус, придбав легковик. Зробив собі мангал, стіл розкладний для відпочинку на природі. Накупив матраців, наметів і гамаків. Буває, виїжджаємо на Буг. Любимо відпочивати сім'ями. Він — професійний рибалка. Найбільша рибина, яку разом спіймали, — короп. Важив 10,6 кілограма. Це в селі Гущинці на Вінниччині.

Ігор Соломон любить готувати. Це спосіб відволіктися від роботи, каже. Ділиться рецептом приготування коропа:

— Рибину солимо й перчимо. Паралельно змішуємо майонез, кетчуп та гострий перець. Змащуємо рибу. Додаємо лавровий листочок. Готуємо над вугіллям на решітці. При подаванні на стіл поливаємо соком лимона.

У дитинстві мріяв стати боксером

Ігор Соломон народився 2 березня 1978 року в селі Дашківці Літинського району Вінницької області. Мати працювала на кухні у Вінницькій районній лікарні. Батько останні 12 років працював у Вінниці слюсарем на міських електричних мережах.

Ігор Володимирович закінчив училище за спеціальністю "муляр-штукатур-плиточник". Потім вступив до Одеського інституту внутрішніх справ. Починав працювати в Замостянському районі Вінниці дільничним інспектором. Згодом став старшим опером. Потім заступником начальника Вінницького міського управління з кримінальних розслідувань.

2013 року перевівся в Могилів-Подільський. Згодом у Тростянець — керівником районного відділу поліції. Пізніше працював в Тиврові Вінницької області. Звідти перевели до Гайсина.

У дитинстві мріяв стати боксером.

Має двох дітей — доньку Анну, 18 років, та 10-річного сина Олександра.

Зараз ви читаєте новину «"Для мене головне — правда. Сприймаю її будь-яку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають