Ексклюзиви
субота, 15 червня 2019 16:04

"Дитяче мило виходить еластичним, ніби справжня желейка"

Автор: ФОТО надане Іриною Ковальчук
   Ірина Ковальчук виготовляє букети з мила
Ірина Ковальчук виготовляє букети з мила

— Мило роблю у шість-вісім етапів. Процес треба бачити — це справжня магія. На робочому столі купа стаканчиків. У кожному піпетка, і я чаклую над шедеврами. Усе робити потрібно швидко, щоб мильна основа не застигла, — розповідає гайсинчанка Ірина Ковальчук, 23 роки.

Займається миловарінням. Вироби продає в інтернеті по всій Україні. Найбільшим попитом користуються букети з мила, набори для дітей, чоловіків та жінок, мило з сухоцвітами.

— Напрацювала широкий асортимент сувенірного мила, — продовжує Ірина. — Усі формочки й інгредієнти ледь поміщаються у п'яти тумбочках.

Захопилася миловарінням ще у школі. Тоді почала з найважчого, але дешевшого способу. Накупила багато дитячого мила, терла його на тертці, додавала ефірні олії і переварювала. Суміш погано приймала форму. І вся кухня була в шматках мила.

Навчаючись у Вінницькому державному педагогічному університеті, Ірина Ковальчук не мала змоги займатися миловарінням. Після закінчення вузу повернулася до захоплення.

— Зараз працюю з високоякісними матеріалами. Мильну основу замовляю англійського виробництва, запашки — американського, пігменти — із США та Швейцарії, ефірні олії — на спеціальному сайті з різних країн, — веде далі майстриня. — Саме тому, що до складу мила входять органічні олії, воно зволожує і пом'якшує шкіру. А магазинне, навпаки, сушить. Для дітей виготовляю мило з желеподібної мильної основи. Воно виходить еластичним, ніби желейка. Туди можна вплавити іграшку. Тоді малюк митиме руки з більшим ентузіазмом, щоб швидше її дістати.

На весілля в Ірини Ковальчук замовляють спеціальне гарно оформлене сувенірне мило для гостей. На водорозчинній картинці там вказують дату шлюбу, імена молодят і побажання.

— У подарунок чоловікам беруть оригінальні набори. Наприклад, мило у вигляді гаманця, пляшки з коньяком, годинника, — розповідає Ірина. — За бажанням клієнта ароматизую вироби запахом тютюну чи віскі. Популярні квіткові та фруктові аромати, запахи жувальної гумки та кави. Таке мило стане чудовим подарунком, а також прикрасою інтер'єру.

Вартість мила ручної роботи залежить від ваги і складності форми. Найдешевший виріб можна придбати за 30 грн, мильні букети і набори для чоловіків — від 150.

Зараз ви читаєте новину «"Дитяче мило виходить еластичним, ніби справжня желейка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають