— Завжди любила готувати. Тож, коли була в декреті, шукала додатковий підробіток. Надивилася рецептів тортів в інтернеті, вирішила попрацювати з мастикою. Все вдалося. Перші робила для знайомих, а потім гарно спрацювало "сарафанне радіо". Почали замовляти друзі друзів і так далі, — розповідає Анна Джеря, 30 років, із міста Карлівка на Полтавщині. Три роки пекла торти на замовлення. Клієнти зверталися з усієї України. Торік переїхала в Херсон до батьків чоловіка, там влаштувалася на нову роботу. Через брак часу торти готує лише рідним на свята.
У місяць прибуток без урахування витрат на інгредієнти становить майже 6–7 тис. грн, каже Анна. За три роки вона виконала 800 замовлень.
— Замовляли найчастіше на дні народження дітям. Вони люблять усе яскраве. Намагалася ліпити фігурки з мастики, прикрашати бантиками, сердечками, зірочками. Усередині торт мав бути максимально простий. Діти чомусь не дуже люблять безе й горіхи, — говорить Анна. — Найчастіше просили бісквітні торти з фруктами чи творожним кремом. Популярні також суфлейні та шоколадні.
Особливо любили з малиновою прослойкою. Або брауні з творогом. Проте малина, творог і шоколад, які йдуть у великій кількості на такі десерти, коштують дорого. Тож це не найдешевший варіант. Зараз на подібні вироби за кілограм беруть мінімум 150–170 гривень. Якщо ж шукати дешеве, треба брати без мастики й особливих прикрас. Можна класику — бісквітний із заварним кремом. Такий коштуватиме від 100 гривень за кіло.
Радить звернути увагу на медовики й наполеони — ці торти подобаються батькам і дітям. За кіло ціна стартує від 110 гривень. А "освіжити" смак і додати чогось незвичного допоможуть цитрусові, ківі, полуниця.
Коментарі