Ексклюзиви
субота, 03 серпня 2019 00:25

Романа Вірастюка оперували 20 годин

Автор: ФОТО З САЙТА FACEBOOK.COM.COM
  У чемпіона України зі штовхання ядра Романа Вірастюка розірвалася аорта. Після операції його органи не запускалися
У чемпіона України зі штовхання ядра Романа Вірастюка розірвалася аорта. Після операції його органи не запускалися

— А навіщо жити, якщо не горіти? — казав чемпіон України зі штовхання ядра 51-річний Роман Вірастюк. 29 липня його поховали на Алеї слави в Івано-Франківську, звідки був родом. Напередодні попрощалися на столичному стадіоні "Олімпійський".

Роман Вірастюк мав хворе серце. 11 липня розірвалася аорта. Йому зробили операцію, тримала 20 год.

— Йому щодня робили діаліз, бо нирки не працювали. До 11-ої процедури все було нормально. Раптом пішов повний збій. Внутрішні органи то запускалися, то відмовляли. Рома весь час був при пам'яті, — розповідає молодший брат 45-річний Василь Вірастюк. Він — володар титулу "Найсильніша людина світу". — Останні півроку він телефонував мамі щодня. Мені часто дзвонив. Казав: "Васьок, давай частіше зустрічатися".

Роман Вірастюк штовхав ядра з 12 років. Був у складі молодіжної збірної СРСР із легкої атлетики. 17 разів ставав чемпіоном України. Був учасником трьох Олімпійських Ігор.

Залишив спорт 37-річним. Керував Головним управлінням у справах молоді та спорту Івано-Франківської обладміністрації На телебаченні вів програми "Олімпійські пристрасті" й "День Олімпіади". З 2016-го очолював департамент олімпійських видів спорту в Міністерстві молоді та спорту.

— Матеріальне в цьому світі нічого не важить. Коли лежиш у лікарні, а з тебе стирчить купа проводів і трубок, думаєш: "Боже, яким я був дурнем". Вважав, у мене в житті стільки проблем, а виявилося, що їх немає, — говорив спортсмен торік після операції на серці.

У Романа Вірастюка залишилися дружина Ірина, сини Роман та Іван.

Зараз ви читаєте новину «Романа Вірастюка оперували 20 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають