Ексклюзиви
субота, 13 квітня 2019 16:53

"Порошенко хоче дебатів із Зеленським, тому втягнувся у шоу"

— Запросили на "Олімпійський". Я сьогодні на стадіоні. Так розумію, Володимира Олександровича не було, — говорить журналістам президент 53-річний Петро ­Порошенко в національному спорткомплексі "Олімпійський" 5 квітня. О 9:00 тут здавав аналіз крові на наявність алкоголю та наркотичних речовин.

Таку ідею запропонував кандидат у президенти 41-річний Володимир Зеленський. 3 квітня записав відеозвернення й закликав Петра Порошенка прийти на дебати на "Олімпійський".

— Кандидати повинні пройти експертизу й довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів. Країні потрібен здоровий президент. Даю вам 24 години. Думайте, — сказав лідер "95 кварталу".

— Стадіон, так стадіон, — відповів президент у відеозверненні наступного дня. У його виборчому штабі ­заявили, що Порошенко чекатиме Зеленського зранку на спортивній арені.

Зеленський відмовився здавати аналізи в медпункті стадіону, бо сумнівається в об'єктивності. Прийшов 5 квітня о 7:40 до клініки "Євролаб". За 9 год. показав результат аналізу крові — наркотичних речовин та алкоголю не виявили. Журналісти помітили, що спершу він опублікував аркуш із датою 2 квітня, а за 15 хв. змінив на документ від 5 квітня. У клініці пояснили, що працівник помилково натиснула іншу цифру.

Дослідження в Порошенка проводили чотири столичні медичні установи, дві приватні й дві комунальні — "Борис", "Медіком", Лікарня швидкої медичної допомоги та Наркологічна лікарня Києва. Відібрали кров, сечу та волосся разом із волосяними фолікулами. Експрес-тест не показав психоактивних речовин. Аналіз на алкоголь теж дав негативний результат.

У Національній суспільній телерадіокомпанії заявили, що дебати між кандидатами заплановані на 19 квітня.

На виборах президента 31 ­березня Володимира Зеленського ­підтримали 30,24% виборців, це 5,7 млн людей. ­Петра Порошенка — 15,95% — понад 3 млн виборців. Явка становила 63,5%. Вони вийшли в другий тур, який відбудеться 21 квітня.

— Порошенко хоче зустрітися із Зеленським на дебатах. Для нього це, можливо, останній козир у виборчій кампанії, — каже політолог Володимир Фесенко, 60 років.

— Зеленського хочуть втягнути спочатку в обговорення, а потім примусити прийти, хоча б на стадіон. Бо якщо дебатів не буде, команда президента нічого не зробить із перевагою лідера "95 кварталу". Петру Олексійовичу потрібно вдвічі збільшити свій рейтинг і збити популярність Зеленського. Головне для команди останнього — перетворити другий тур на "референдум" проти Порошенка, мобілізувати протестний настрій.

— Петро Олексійович міг не погодитися на ці ігри. Однак втягнувся у шоу, — говорить політтехнолог 53-річний Олексій Ковжун.

— Відповідаючи Зеленському, Порошенко показує нервову реакцію. А коли нервуєш, робиш не те, що потрібно. На це боляче дивитися. Це не Петро Олексійович "валяє Ваньку", а президент країни. Це вже зачіпає не портрет, а крісло.

Коли вибори, які є досягненням демократичного суспільства, перетворюються на цирк із конями, єдине, що можна зробити — не виходити на арену.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко хоче дебатів із Зеленським, тому втягнувся у шоу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають