субота, 05 січня 2019 15:05

Зливали відходи на землю - заплатили 100 тисяч гривень штрафу

Зливали відходи на землю - заплатили 100 тисяч гривень штрафу
Відходи з ферми зливалися на грунт Фото: http://kafanews.com

На 100 тис. грн завдало шкоди навколишньому середовищу сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №9, що в селі Кустолово-Суходілка Машівського району. З тваринницьких ферм, на яких працюють засуджені, підприємство зливало відходи прямо на землю.

Про це повідомили в прокуратурі Полтавської області.

Обласна прокуратура перевіряла, як дотримуються права засуджених у ДП "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби №9". У ході перевірки виявили, що грунти, призначені для сільськогосподарського виробництва на території Кустолово-Суходільської сільської ради Машівського району, забруднюються відходами з тваринницьких ферм. Небезпечна рідина зливалася прямо на подвір'ї молочно-товарної ферми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміття складають біля хат

Екологічну загрозу для здоров'я людей та завдані довкіллю збитки фахівці оцінили в майже 100 тисяч гривень.

Керівництву закладу повідомили про підозру в кримінальному правопороушенні. Матеріальні збитки підприємство відшкодувало повністю.

Рейтинг-дослідження рівня екологічності країн світу представили на конференції з проблем клімату, що відбулася в польському місті Катовіце 3–14 грудня.

На перших місцях — Швеція, Марокко і Литва. У них найменше в повітрі вихлопних газів. Також використовують відновлювальні джерела енергії. Усього в рейтингу — 56 країн.

Зараз ви читаєте новину «Зливали відходи на землю - заплатили 100 тисяч гривень штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають