Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2019 16:46

Відкрили виставку художниці театру ім. Панаса Саксаганського - Ірини Рибак

Відкрили виставку художниці театру ім. Панаса Саксаганського - Ірини Рибак
Ірина Рибак уже багато років працює головним художником театру ім. П. Саксаганського. Фото: http://biblioteka.com.ua

6 вересня у Білій Церкві відкрили виставку робіт головної художниці Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Панаса Саксаганського Ірини Рибак. Вона триватиме до 20 вересня у бібліотеці-філії №10 на вулиці Крижанівського, 8.

Експозиція має назву "Театральна містерія Ірини Рибак". Складається зі сценічних костюмів, ескізів та 15 макетів декорацій до театральних вистав. Серед них можна побачити "Американську рулетку", "Бабу Прісю", "Потрібен брехун", "Король Лев" та інші.

"Ми захоплюємося грою акторів, зачаровано дивимося на чудові костюми, декорації. І рідко замислюємося над тим, що гра акторів не була б такою переконливою без відповідно оформленої сцени, необхідних декорацій, вдало підібраних костюмів", - зазначила завідувачка бібліотеки-філії №10 Ганна Нагорна під час відкриття виставки.

Привітати художницю прийшли її колеги і друзі. Слова вітання висловив заступник директора театру Дмитро Красіков, голова обласної організації національної спілки художників України, членом якої є пані Ірина, Олександр Дмитренко.

"Я – художник і дуже-дуже люблю свою роботу. На сцені повинно бути красиво. І найщасливішими моментами є ті, коли моє бачення спектаклю збігається з режисерським, а оформлення подобається і акторам, і глядачам", - говорить про себе Ірина Рибак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали закулісся цирку і театрів

Вона часто працює вночі, коли на сцені не проходять репетиції. Для неї як для творчої людини важлива не кількість часу, який витрачає, а досконалий результат. Спочатку створює ескізи на папері, потім їх втілюють на сцені.

28 вересня о 18:00 у львівській національній філармонії пройде концерт відомої джазової співачки зі США Лорін Таліз.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили виставку художниці театру ім. Панаса Саксаганського - Ірини Рибак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають