понеділок, 15 липня 2019 13:31

У Щурівцях провели третій етап чемпіонату України з міні-ралі

У Щурівцях провели третій етап чемпіонату України з міні-ралі
В Щурівцях Гайсинського району відбувся третій етап чемпіонату України з міні-ралі "Кубок лиманів"— ралі "Щурівці". Всього було представлено 24 екіпажі. Фото з соціальної мережі Фейсбук

13 липня відсвяткували День села в Кузьминцях Гайсинського району. Проводився вчетверте

Біля сцени стояли ятки з вишитими рушниками та роботами місцевих майстринь. В наметах продавали морозиво, плов та шашлики. Люди були вражені масштабами святкування.
— Приїхала з друзями на день села та відкриття авто-ралі. Ми з Ситковець Немирівського району. Враження переповнюють. Чудове свято. Шашлики смачні. Постійно сюди приїжджаємо, — каже Софія Підлісняк, 22 роки.
З Днем села привітали: керівник Кунківської об'єднаної територіальної громади, староста села, голова Гайсинської райради та народний депутат. На сцені виступили місцеві артисти. Із-за дощу люди ховаються під деревами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День молоді в Іллінцях відзначили велопробігом

О 18:30 відбулося відкриття третього етапу чемпіонату України з міні-ралі "Кубок лиманів"— ралі "Щурівці". Почалося з представлення учасників екіпажів та заїзду автомобілів на поміст через арку. Всього було представлено 24 екіпажі. З'їхалися з усієї України. Організатором міні-ралі виступили 39-річний Костянтин Бевз та сільська рада.

Наступного дня, о дев'ятій ранку, почався заїзд міні-ралі у сусідньому селі Щурівцях. Стартували 24 екіпажі. Аби взяти участь у змаганні потрібно, зробити внесок від двох до семи тисяч гривень, залежно від категорії. Наймолодшому учаснику — 16 років. У міні-ралі взяли участь сім жінок. Шість екіпажів зійшли з траси, 18 фінішували. Протяжність траси — 14 км. Було кілька заїздів. О 14:30 змагання завершилися та почалося підведення підсумків. Ввечері через зливу закриття змагань перенесли в Будинок культури. Серед присутніх проводили розіграш подарунків за правильні відповіді на запитання. На сцені переможців та учасників змагань вітали кубками та вручали шампанське.
— Цьогоріч отримую більше емоцій, чим раніше. Кожного року в нас проводять концерт. Змінилася староста села — і воно ожило. Подобається, що саме в нашому селі організували гонки, — каже мешканець Кузьминців Микола Мельничук, 23 роки.
На змаганнях був присутній директор та організатор всеукраїнських змагань Віктор Шаповалов. Подякував за запрошення на проведення третього етапу чемпіонату України в Щурівцях.

Кубок Лиманів – чемпіонат України з міні-ралі. Чемпіонат заснований 15 років назад автоспортсменом з Одеси, майстром спорту Віктором Шаповаловим.

Зараз ви читаєте новину «У Щурівцях провели третій етап чемпіонату України з міні-ралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають