пʼятниця, 11 січня 2019 11:20

У районі очікують на хороший врожай зернових - експерт

У районі очікують на хороший врожай зернових - експерт
Тенденції перезимівлі озимих в Полтавському районі. Фото: SuperAgronom.com

Аграрії Полтавського району та області можуть отримати хороший врожай зернових.

В інтерв'ю журналісту agravery.com начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко повідомила, що поля Полтавського району вкрило снігом на 40-53 см. Це рекордний показник за останні 5 років.

"В Полтавській області снігу навіть забагато. На сьогодні можна говорити, що на 50 відсотків урожай вже сформований — тенденції хороші. Листопадові та грудневі опади – це запас вологи на весну, якщо в січні буде дефіцит всупереч довгостроковому прогнозу", - розповіла Тетяна Адаменко.

Ґрунт промерз на 10-20 сантиметрів, що також сприяє озимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна серед світових лідерів зі збору волоського горіха

"Маємо класичний зимовий спокій рослин. В грудні і в листопаді не було сильних морозів, які могли б нашкодити озимі. Полтаві та району пощастило найбільше. Волога залишиться в грунті. У Полтавській області хороші перспективи отримати гарний врожай", - продовжила Адаменко.

Більше опадів було лише у Київській області в березні 2013 року. Тоді випало понад 70 см снігу.

"Сьогодні Україна імпортує більшість продуктів харчування: сало, свинину, яловичину, овочі. Раніше Угорщину вважали дорогою країною. Зараз нам вигідно звідти завозити як продукти, так і побутові товари. Бо коштують дешевше", - Олексій Дорошенко, директор асоціації постачальників торговельних мереж.

Зараз ви читаєте новину «У районі очікують на хороший врожай зернових - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають