Ексклюзиви
четвер, 23 травня 2019 18:10

У Білій Церкві школярі написали ЗНО з української мови і літератури

У Білій Церкві школярі написали ЗНО з української мови і літератури
У Білій Церкві ЗНО з української мови і літератури писали у 10 пунктах тестування. Фото: Facebook

23 травня українські школярі писали ЗНО з української мови і літератури.

У Білій Церкві обладнали 10 пунктів тестування. Оцінювання пройшли 2 634 учні з міста, Білоцерківського та Сквирського районів. Загалом у Київській області протестувались 97,35% дітей. Додаткова сесія ЗНО для тих, хто не зміг прийти з поважних причин, пройде з 26 червня по 12 липня 2019 року.

"Команда з підготовки пунктів спрацювала ефективно, з точністю годинникового механізму. Тримаємо кулачки за хороші результати наших дітей", - розповів начальник міського управління освіти Юрій Петрик, 53 роки.

Школярі 180 хвилин виконували 58 завдань. За роботу можна набрати максимум 104 бали. Брали тільки ручки з чорним чорнилом і питну воду у прозорій пляшці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські науковці отримали 1 млн грн за роботу

Наступний тест писатимуть 27 травня. Це іспанська, німецька та французька мови. Далі англійська мова - 28 травня. Потім 30 травня прийдуть на фізику, 4 червня - на історію України, 6 червня - на біологію, 11 червня - географію і 13 - хімія.

2019-го спростили порядок оцінювання ЗНО з української мови та літератури. Це стосується тих, хто не належить до слов'янської групи або здає тестування мовою корінних народів. Бали, які вони наберуть між адаптивним і порогом "склав/не склав", переводитимуть у 100.

Зараз ви читаєте новину «У Білій Церкві школярі написали ЗНО з української мови і літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають