неділя, 14 липня 2019 22:05

У 59 бригаді проходять військові навчання майбутніх офіцерів

У 59 бригаді проходять військові навчання майбутніх офіцерів
Військові курсанти проходять зону хімічного зараження.
 

123 курсанта військової кафедри створеної при Вінницькому Національному аграрному університеті проходять комплексні військові навчання у Гайсині. З них – 15 дівчат.

24 червня на матеріально-технічній базі 59 окремої мотопіхотної бригади (ОМПБр) у Гайсині розпочалися військові навчання майбутніх офіцерів. Завершаться військово-польові збори 20 липня. Майбутні офіцери – юнаки і дівчата, впродовж місяця здобувають теоретичні знання з різних напрямків діяльності характерних для мотопіхотних військ. А також, на військовому полігоні, відпрацьовують практичні завдання з вогневої підготовки, проходження зон ризику, удосконалюють елементи захисту у боротьбі з диверсійно-розвідувальними (умовними) групами.

– З ініціативи військової кафедри, а також розпорядження Генерального штабу, ми підпорядковані командуванню сухопутних військ Збройних сил України, – каже командир навчань майбутніх офіцерів, завідувач кафедри військової підготовки аграрного університету Олексій Профатило, 56 років. – Цьогоріч ми втретє проводимо випуск наших студентів. Для проходження навчання, а в подальшому екзаменів, нам надано матеріальну базу та всі умови. Основна мета зборів – ознайомленя із життєдіяльністю військової частини, знайомство із реальною зброєю і бойовою технікою. А де краще майбутні офіцери ознайомляться із буднями військовослужбовців та зрозуміють усі тонкощі військової справи, як не у бойовій бригаді?

На військовому полігоні військові курсанти відпрацювали дев'ять військових локацій: подолання мінних загороджень та зони хімічного зараження, захоплення військового об'єкта противника, розгортання бойових порядків різних груп, заняття оборони, встановлення протитанкового мінного поля та проходів, оборона військовим підрозділом позицій та відбиття атаки диверсійної групи.

Дівчата більш організованіші та дисципліновані

– З кожним роком кількість курсантів, які беруть участь у комплексних навчаннях зростає, – продовжує розповідь викладач військової кафедри ВНАУ, 61-річний Юрій Московчук. – Зараз у Гайсині перебувають другокурсники із різних університетів. До речі, дівчата більш організованіші та дисципліновані. Вони сильніші у теорії, та й на практиці часто показують кращі результати. Сучасна молодь налаштована на якісний результат. З ними приємно працювати. Упевнений, цьогорічні випускники поповнять лави 59 ОМПБр.

Участь у військово-польових зборах беруть студенти вищих навчальних закладів Вінниччини — Вінницького національного аграрного університету (ВНАУ), педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського та Донецького Національного університету.

Зараз ви читаєте новину «У 59 бригаді проходять військові навчання майбутніх офіцерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають