вівторок, 17 вересня 2019 17:37

Сезон отруєнь грибами почався — вже 12 постраждалих

Сезон отруєнь грибами почався — вже 12 постраждалих
Збирають гриби після дощів. Фото: YouTube

У лікувально-профілактичні заклади Полтавщини за цей рік потрапили у відділення анестезіології та інтенсивної терапії 12 осіб, які отруїлися грибами.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації.

Стихійну торгівлю грибами найбільше фіксують у Полтаві, селі Байрак Великобагачанського району та в Котелевському районі.

Тож насамперед для мешканців цих територій, а потім і для інших районів області, проведуть просвітницькі заходи. Пояснюватимуть, які гриби можна вживати, а які - ні.

Їстівних видів грибів існує майже 500 видів.

Проте переплутати з отруйними досить легко. Тож МОЗ України радить відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінити їх печерицями. Також просять не купувати гриби на стихійних ринках і не збирати їх поблизу трас, підприємств, забруднених територій. Гриби вбирають отруйні речовини, зокрема, важкі метали. Окрім цього, радять не вживати сирі гриби, готувати їх протягом першої доби після збирання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надмірне вживання кавуна спричиняє запалення нирок

Гриби, зелень, горіхи, шоколад, ми їмо ці продукти практично щодня, не замислюючись, що вони вважаються ще й "продуктами любові і пристрасті"

Зараз ви читаєте новину «Сезон отруєнь грибами почався — вже 12 постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають