неділя, 06 січня 2019 15:05

Щоб різдвяна свічка не стала вогнищем

Щоб різдвяна свічка не стала вогнищем
Безпечне Різдво Фото: pixabay.com

Фахівці Служби порятунку "101" у Полтавському районі за кілька днів до Різдва Христового роз'яснювали священнослужителям, як запобігти пожежі в храмах під час богослужінь, що робити у надзвичайних ситуаціях.Мешканцям Котельви розповідали про правила пожежної безпеки при зберіганні та використанні піротехнічних виробів.

Про це йдеться на офіційному сайті Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Полтавській області.

Такі рейди по торговельних ятках на ринках, підприємствах та установах і навіть до культових споруд рятувальники проводять з початку року.

Головним атрибутом Різдва є запалена свічка. Поруч із нею не повинно знаходитися жодних легкозаймистих матеріалів.

Свічками не можна прикрашати ялинку, запалювати їх близько до віконних штор, закріпювати воском до дерев'яного підвіконня, столу, тумбочки. Свічка може перекинутися і спричинити пожежу. Для закріплення треба використовувати невисокий стійкий металевий свічник. Бажано не допалювати свічку до кінця – недогарок має залишатися довжиною 2-3 сантиметри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять дівчат-підлітків загинули під час пожежі в квест-кімнаті

Не можна залишати свічки без нагляду. Якщо дорослі виходять з кімнати чи лягають спати, свічі треба обов'язково погасити.

Тримайте свічки та сірники в недоступному для дітей місці.

Ще одна загроза під час зимових розваг – піротехнічні вироби. Їх потрібно використовувати тільки згідно з інструкцією: не палити поряд, не підсушувати відсирілі засоби на батареї, не спалювати у багатті.

На період святкування Різдва Христового підрозділи ДСНС України перейшли на посилений режим готовності.

2 січня по вул. Зелена Вільхуватка Чутівського району горів приватний будинок. На місці пожежники знайшли тіло 64-го господаря. Ймовірна причина загоряння — порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Зараз ви читаєте новину «Щоб різдвяна свічка не стала вогнищем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають